maanantai 31. toukokuuta 2010

Lady Kate ja Phrygia

 
Lady Kate, nykkelihelmet
Lady Kate -nykkelihelmet tein tilauksesta. Tilaaja halusi alunperin mustat nykkelihelmet ja yritin tehdä niistä vähemmän synkät, joten tuloksena olikin hienostuneen mustat helmet. Vähän kimallusta ja kirkasta lasihelmeä. Musta laavakivi antaa oman säväyksensä kirkkaiden lasihelmien ympärillä. Siemenhelmien aavistuksen ruskehtavan mustaa sävyä korostavat oivasti raidalliset musta akaatti -helmet, jotka nimestään huolimatta ovat kaikkea muuta kuin mustia helmiä. Lopputuloksena ihastuttavat ladymaiset helmet, mistä nimi Lady Kate. 


Phrygia oli myös tilaustyönä tehty, tosin sain aika vapaat kädet. Haluttiin vain lyhyehkö, yksinkertainen kaulakoru, jossa olisi riipus. Tilaaja pohti riipuksen väriä, musta, punainen vai vihreä, mistä sain idean irtoriipuksiin. Korusta tuli lopulta varsin monikäyttöinen, riipuksia voi vaihtaa mielensä mukaan, korua voi pitää myös ilman riipusta. Alla kuva korusta kaikilla riipuksilla varustettuna. Ketju on puolimuinaisketjua pienillä renkailla, tavallinen 1+1 -ketju olisi ollut mielestäni liian tylsä ja minähän en tylsiä koruja tee. Riipuksissa oli väkertämistä, jokaisessa riipuksessa on parisen kymmentä pikku helmeä mutta lopputulos on runsas ja rypälemäinen. Riipusten pohjana kokeilin Shaggy Loops -ketjua, jota halusin kokeilla. Saamani palautteen perusteella molemmat tilaajat olivat koruihinsa tyytyväisiä. Tämä kuukausi onkin sitten muutoin mennyt tilaustöitä ja korukilpailu koruja tehdessä. Niistä sitten enemmän myöhemmin.


 Phrygia

torstai 6. toukokuuta 2010

Puolukka Kate ja muita nykkelihelmiä


Sain tässä taannoin tilauksen punaisista nykkelihelmistä, jotka eivät saaneet olla liian punaiset. Haastava tehtävä mutta ihanat niistä tulivat. Lähetin kuvan helmistä etukäteen tilaajalle, että ovatko helmet riittävän punaiset mutta ei liikaa. Ja tilaajalta tuli ihastunut viesti, että kyllä, juuri tällaisia helmiä hän oli tarkoittanut. Kerrankin osui nappiin, vaikka punaisen sävy oli vähän haastava, minulla kun olisi ollut vähän eri sävyisiä punaisia helmiä paljon mutta juuri sen sävyisistä helmistä ei tilaaja pitänyt. Punaiset akaatit olivat kuitenkin juuri sopivan puolukanpunaiset ja kaveriksi löytyi saman sävyisiä lasihelmiä. Sitten vähän kirkasta ja helmiäisen valkeaa kuulautta antamaan, niin hyvät nykkelihelmet tuli. Muitakin nykkelihelmiä on tullut tehtyä ja lisää tilauksia tulee koko ajan. Nyt ne on päivitetty ViHMU-galleriaan, sieltä voi katsoa ja ihastella.

keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Tuunausta ja tilaustöitä

Sammalakaattihelmet ennen tuunausta.

Tulipa tuunattua. Ihanaiset sammalakaatit, jotka joku oli jostain käsittämättömästä syystä yrittänyt kuristaa paksuun vihreään puuvillalankaan. Ei ihme, etteivät helmet oikein laskeutuneet, vaan pönköttivät miten sattuu. Helmien omistaja ei ollut oikein tyytyväinen niihin, enkä ihmettele lainkaan. Eihän sellaisia voi pitää kaulassa. Sen lisäksi hänellä oli kasa irtohelmiä, joista hän olisi halunnut korvikset. Niinpä tuumasin ja tuunasin. Mielestäni pelkästään yhdestä ja samasta helmestä koostunut koru on aina vähän tylsä mutta helmien omistaja piti korun tummanvihreästä sävystä, joten lisäsin pienen soikean tummanvihreän helmiäislasihelmen joka neljännen sammalakaatin jälkeen tuomaan vähän eloa koruun. Sen lisäksi laitoin helmien väliin pienet kullankeltaiset siemenhelmet irrottamaan helmet toisistaan ja korostamaan niiden ihanaa tummanvihreää sävyä. Osa helmistä oli viallisia, joten karsin ne pois, koska helmiä oli runsaasti. Korviksiin laitoin vain yhdet helmet ja kullanvärisen koukun. Helmiä oli niin paljon, että niistä tuli korvikset, pitkä kaulakoru, siihen sopiva rannekoru ja silti jäi viallisia helmiä yli. Tai ei varsinaisesti viallisia, muutamia oli vähän väriviallisia ja jokunen lohkeillut helmi, joita voi vielä ihan hyvin käyttää johonkin muuhun. Helmet olivat käsinhiotut, joten ne eivät olleet ihan tasapyöreitä. Koruista tuli mielestäni ihanat, olin vallan lumoutunut vihreistä sammalakaateista ja näin ne heräsivät henkiin uudella lailla.
Sammalakaattihelmet tuunauksen jälkeen.Taannoin tekemäni Matahari-rannekorun ostaja halusi kaulakorun samaa sarjaa ja lupasin hänelle semmoisen tehdä. Mitaksi sovittiin 45 cm ja hän halusi siihen riipuksen eteen. Niinpä katselin ViHMU-galleriasta kuvia Matahari-korusta ja väsäsin kaulakorun samaan malliin. Korusta tuli mielestäni onnistunut ja hyvin saman tyylinen keveä, hopeanvärinen ja sinistä ja liilaa helmeä. Onneksi löytyi vielä samoja helmiä. Oli hauskaa tehdä aiemmin tekemäänsä koruun sopiva toinen koru. Aiemmin olen tehnyt kaulakoruun sopivan rannekorun mutta tuli tehtyä toisinpäin.

Matahari-kaulakoru