torstai 28. huhtikuuta 2011

Keijutanssi ja Kevättanssi

Keijutanssi
 Kevään ihanat korvikset ovat pitkiä ja roikkuvia. Kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä nappikorviksia. Hopeanvärisen ketjun päässä roikkuvat keveät kellohelmet.

Korvikset tanssivat tuulessa, toisissa tanssii kevät ihanin hohtavin vihrein helmin. Toisissa korviksissa tanssivat keijut hennonvihreissä mekoissaan.
Kevättanssi
Keväänvihreät kellohelmet hohtavat kevään iloa, uutta kasvua. Hopeoitu kukkamainen helmihattu antaa vaikutelman liikkeestä, tanssista. Siinä kevättanssi.

Keijutanssissa hennon vihreät pitkät kellohelmet tuovat mieleen keijunmekon. Hopeanvärinen soikea lasihelmi mekon alla on keijun vartalo.

maanantai 25. huhtikuuta 2011

Menneen talven lumia

Thing Of The Past
Menneen talven lumia kuvastaa tämä pitkä kaulakoru. Siitä nimi Thing Of The Past. Mystistä kvartsia ja valkeita luonnonkiviä, tai oikeammin luonnonvalkeita, joissa tummia viiruja. Valitettavasti en tiedä mitä kiveä. Helmiä yhdistää pätkä hopeoitua ketjua. Huomaan, että minulle on edelleen jotenkin vaikeaa tehdä pitkiä koruja. Tästäkin piti tekemällä tehdä pitkä ja silti pituus jäi 78 senttiin, mikä ei mielestäni ole kovin pitkä. Noh, täytynee petrata siitä seuraavassa korussa. Suunnitelmissa lassokoru, joko musta tai valkea tai ehkäpä siitä kehkeytyy kaksi korua..... Kohta on pääsiäinen ohi, lumet sulaneet ja pihalta jo haravoitu vähän lumien jälkiä pois, että pääsee kevät kasvamaan. Koru sopii tähän hetkeen hyvin. Menneitä ovat talven lumet.

lauantai 23. huhtikuuta 2011

Ariel´s Tail

Ariel´s Tail
Muistattehan Arielin, pienen merenneidon Disneyn animaatiossa? Arielin häntä, eikun pyrstö, sopii oivasti nimeksi ihanille hopean ja turkoosin värisille korviksille. Innostuin taas ketjuista, "ketjuketjua" olen tehnyt erilaisia paljonkin, tällä kertaa halusin kokeilla "levyketjua", joskin hyvin pienesti korvisten muodossa. Levymäisen ketjun tekeminen on työlästä ja vaatii aika paljon renkaita. En usko, että ikinä saisin mitään ritarin panssaripukua aikaan. Eikä levyn tekeminen ole kovin helppoa, mitä isommaksi se menee sitä hankalammaksi renkaiden yhdisteleminen käy, joten pysyttelen näissä koruissa. Korviksissa on myös yhdistettynä pieniä siemenhelmiä, mikä ei ollutkaan kovin helppoa. Lanka kyllä meni siemenhelmen läpi suorana mutta renkaana se olikin hiukan vaikeampaa. Ihanat turkoosit hopeasisustaiset siemenhelmet yhdistettynä hohtavan hopeanvärisiin renkaisiin. Keskellä paksumpi turkoosinvärinen iso rengas, joka kokoaa korun ja lankana tietysti Artistic Wire hopean ja turkoosin värisenä. Helmiä renkaissa -tekniikka kiehtoo mieltäni ja lisää näitä koruja on tulossa, jahka ehtii valmistua. Työtapani on hidas, kypsyttelen koruja ja ideoita pitkään, perfektionisti kun olen. Ja tekeillä on yleensä useita koruja yhtäaikaa, jokainen eri vaiheessaan ja hyvin eri tekniikoilla toteutettuna. Mutta kyllä ne sieltä valmistuvat kaikki aikanaan. Lankalauantaita teillekin.  

perjantai 22. huhtikuuta 2011

Hämähämähäkki....

Spider, Spider -korvikset
Hämähämähäkki kiipes langalle..... tuo laulu rupesi mielessäni soimaan heti, kun näin nämä ihanat hämähäkkiriipukset kaupassa. Ostin ne jo ajat sitten mielessäni ajatus tehdä niistä ihanat korvikset hämähäkkejä pelkäävälle sisarelleni. Siedätyshoitoa siskolle. Äkkipäätä ajatus hämähäkkikorviksista niitä pelkäävälle voisi tuntua vähän absurdilta, jollei jopa vähän ilkeältä mutta mikään ilkeys ei ollut todellakaan mielessäni. Tämä vain osoittaa, kuinka vahvasti alitajunta toimii, hämähäkit assosioituivat mielessäni välittömästi sisareeni ja korun kutsu oli vahva. Nämä hämähäkit yksinkertaisesti vain kuuluivat sisarelleni. Ja halusivat selkäänsä tulta ja tulikiveä niin sanoakseni. Visioni oli tulenpunainen väri selkään ja lopulta löysin sellaisen Swarovskin Fireopal strasseista. Kokeilin ensin laittaa hämähäkkiä langan päähän roikkumaan mutta siitä ei oikein tullut hyvä. Liian raskaat hämähäkit siihen, siis korvikseksi, riipuksena ehkä olisi voinut toimiakin. Lopulta laitoin hämähäkit ihan yksinkertaisesti korviskoukkuun roikkumaan parin renkaan päähän. Ihanat korvikset tai kaamean ihanat, kuten sisareni asian ilmaisi yllätyslahjan saatuaan ja aikoi kyllä pitää korviksia muttei tuijotella silloin peileihin, ettei säikähdä omaa kuvaansa. Pitkää perjantaita teillekin....

Nefer Nefer ja Silver Spring

Nefer Nefer
Vihmukaupan ensimmäinen asiakas tilasi minulta myös korvikset. Toiveena oli näyttävät, hopeanväriset, joissa olisi myös harmaata ja helmenvalkoista. Hän toivoi sellaista rypäleterttua. Panin mietintämyssyn päähäni, en halunnut tehdä yksinkertaista rypäleterttua, vaan mielessäni oli spiraalimainen rypäleterttu. Lisäksi korussa piti olla kahta väriä, valkoista ja harmaata. Aikani kokeiltuani erilaisia spiraaliketjuversioita päädyin yksinkertaiseen ketjuun, koska helmet tulivat erillisinä riipuksina, eivätkä suoraan renkaaseen pujotettuina. Spiraalimaisuuden sain vuorottelemalla erivärisiä helmiä. Lopputuloksena sain aikaan runsaat, pitkät rypäletertut, joissa spiraalimaisesti vuorottelevat harmaat ja valkoiset helmet. Runsaudesta huolimatta onnistuin säilyttämään korviksissa tietynlaisen keveyden, hopeanvärillä ja suurilla renkailla ja silmukoilla.   
Silver Spring
Silver Spring korvikset ovat jatkoa Nefer Neferille. Halusin kokeilla spiraalimaista ideaa yhdellä värillä. Niinpä käytin pohjaketjussa pieniä ja isoja renkaita vuorotellen. Hopeanväriset metallihelmet ovat yksinkertaiset ja kauniit. Näistä korviksista tuli hiukan pienemmät ja vähemmän runsaat, koska pyrin spiraalimaiseen muotoon rypäletertun sijaan. Korvikset näyttävät ihan hopeanväriseltä putoukselta, siitä nimi Silver Spring.

perjantai 15. huhtikuuta 2011

When Doves Cry


When Doves Cry
Taannoin sisareni ehdotti minulle pitkän kaulakorun tekemistä. Se olikin yllättävän vaikeaa. Koru, jota alunperin aloitin tekemään, on vieläkin keskeneräinen. Olin siihen tyytymätön, siitä ei näyttänyt tulevankaan sellaista korua, joka minulla oli mielessäni. Perfektionistina olen täysin kykenemätön tekemään korua, johon en ole tyytyväinen, joten se koru odottelee vielä tulemistaan. Sen sijaan lopulta syntyi pitkä, noin 78 cm, lukoton kevyt kaulakoru. Ihanaa siniharmaata labradoriittia viisteillä ja siniharmaita helmiäislasihelmiä kauniisti kevyellä hopeanvärisellä ketjulla yhdistettynä. Korua voi käyttää myös ranteessa, omaan ranteeseeni se menee nelinkertaisena. Helmien väristä tuli kyyhkynen mieleeni ja kyyhkysestä tietenkin laulu When Doves Cry, muistatteko sen Princen kappaleen? Itse pidin laulusta silloin kovasti. Pidän myös kaulakorun keveydestä ja harmonisesta väristä. Labradoriitti kiiltelee hienosti. Tämäkin koru päätyy Vihmukaupan sivuille.

sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Ruusuja Äidille


Ruusuja Äidille
Ihanat vaaleanpunaiset Fimoruusut houkuttelivat tekemään tämän rannekorun. Koska aiheena on ruusu, ainoa oikea kukka Äidille (äitienpäivä lähestyy), korun nimeksi tuli tietysti Ruusuja Äidille. Herkät vaaleanpunaiset ruusukvartsit sopivat hyvin Fimoruusujen kavereiksi, spider web jaspikset sopivat sävyltään vaaleanpunaiseen värimaisemaan mutta antavat vähän ryhtiä, ettei väritys mene liian läpinäkyväksi ja hennoksi. Vaaleanpunaiset helmiäislasihelmet sopivat äidille ja kuulautta koruun antavat hennon vaaleanpunaiset lasihelmet. Lukkona erikoisempi suorakaiteen muotoinen koristeltu salpalukko. Hohtaa hienosti ja antaa hienostuneen säväyksen rannekorulle. Ruusukvartsien sävy on niin ihanan läpikuultavan hento, että pelkäsin korusta tulevan liian hailu ja väritön. Fimoruusuja on myös tummempana punaisena sävynä, täytyykin kokeilla, minkälainen koru niistä syntyy.

perjantai 8. huhtikuuta 2011

Blue Heart

Blue HeartSinisiä ajatuksia, harmaita ajatuksia, kuumeinen lapsi, labradoriittia, ruuan laittoa, sinisiä isoja helmiäislasihelmiä, muumeja, sinisiä lasihelmiä, kuumeen mittausta, siniharmaita lasihelmiä, mehua janoiselle lapselle, sydänsalpalukko. Kaikesta tästä on Blue Heart tehty. Alunperin ajatus lähti sinisille reiteille, mukaan tuli harmaita sadepäivän sävyjä, labradoriittia, sitten tuli kuume ja muumit ja siinä sitä onkin jo ainekset kasassa vaikka mihin. Kaiken tohinan keskellä, illalla muiden mentyä jo nukkumaan, on vihdoinkin aikaa rauhoittua hetkeksi. Ja luoda rannekoru, Blue Heart, olkaa hyvä.

keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Roses Are Red

Roses Are Red       
Eilen sisareni pyysi minua tekemään pitkän kaulakorun. Sitten hän mainitsi myös tulevan äitienpäivän ja kyseli olinko ajatellut tehdä jotain koruja aiheesta. No en ollut mutta inspiroiduin ajatuksesta ja äitienpäivä, äidit, lahjat, ruusut ja muut äitiyteen liittyvät asiat rupesivat liikkumaan mielessäni. Ensimmäinen äitienpäivä-teemaan liittyvä koru on valmis. Kuinka ollakaan, tuloksena ovat kaulakorun sijasta kauniit riippuvat ruusukorvikset. Ruusu on ainoa oikea kukka Äidille. Myös sisareni rakastaa ruusuja kaikissa muodoissa ja tämä mielessäni olen aina ruusuaiheeseen törmätessäni tilannut erilaisia koruvärppeitä, helmiä, korunosia ja mitä nyt on sattunut kaupassa vastaan tulemaan. Niinpä nyt kaivelin kätköistäni Trinity Brassin ruusuaiheiset korulinkit, joihin liitin punaiset puoliporatut koralliruusut. Hassuja ovat inspiraatioiden tiet, kaulakoru muuttuukin korviksiksi. Totta puhuen minulle käy usein niin, että inspiroidun jostain ja siitä muhii sitten useita ideoita ja koruja. Siitä pitkästä kaulakorustakin on nyt sitten poikinut monta ideaa, korvisten lisäksi ainakin pari kolme kaulakorua ja muutamia rannekoruja on suunnitteilla. Osa jo tekeillä, minulla kun on tapana tehdä useita koruja yhtä aikaa, siksi korujen valmistuminen vie niin paljon aikaa.

sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Crystal Vitrail Light ja Medium

Crystal Vitrail Light
Jos joku vähänkin on tutustunut Swarovskin kristalleihin, hänelle saattavat otsikon nimet jo kertoa mistä on kyse. Olen jo aiemmin tuonut julki ihastumistani kyseisiin kiviin. Nyt kaivoin Swarovski-laatikostani, (kyllä, ihastukseni on sitä luokkaa, että laatikollinen Swaroja löytyy), ihania sydänriipuksia. Kiinnitin niihin hopeiset pidikkeet ja ripustin ne valmiisiin hopeisiin käärmeketjuihin, joita joskus on tullut jostain hankittua. Käärmeketju on mielestäni kaunis ja yksinkertainen ja siihen sopii ripustettavaksi vaikka minkälainen riipus. Aito Sterlinghopea ketjuissa ja pidikkeissä antaa Swarovskeille sopivaa arvokkuutta. Kaunis on joskus näin yksinkertaista. Yllä Crystal Vitrail Light, ihanissa violetti-sini-sävyissään.  
Crystal Vitrail Medium
Ja alimpana Crystal Vitrail Medium, joka hohtaa sinisenä, vihreänä ja punaisena ja keltaisena. Todella hankalia kuvattavia kristallit mutta näihin kuviin onnistuin mielestäni vangitsemaan aika hyvät sävyt. Niiden värihän muuttuu valon suunnan mukaan. Tässä kauppaan pientä purtavaa. Sen verran uupunut olo on kaupan avaamisen jäljiltä, etten mitään monimutkaista korua nyt jaksanut ajatella.

perjantai 1. huhtikuuta 2011

Vihmukauppa avattu

Tänään on vihdoinkin avattu Vihmukauppa! Tämä ei sitten ole aprillipilaa, tai on siinä mielessä, että paras pila on totta. Kaupan avaamisajankohta vaan sattui niin sopivasti aprilliksi. Pitkäaikainen haaveeni ja suunnitelmani on vihdoin toteutunut. Tervetuloa ostoksille! Avajaistarjouksena iso joukko koruja edullisesti ja koko huhtikuun ajan ilman postikuluja! Olipa siinä hommaa kerrakseen, suurkiitos vaan sisarelleni, joka on kanssani ahkeroinut kauppaa. Tarkoitukseni on jatkossa päivittää blogia useammin ja lisätä samalla koruja kauppaan. Eli korutarinat jatkuvat. Kaupasta löytyy linkki blogiin ja korun tuotetietojen kohdalla myös kyseisen korun tarinaan, jos siitä semmoinen on. Menneen viikon olen penkonut siis kaappejani ja kuviani ja muistellut menneitä. Huomasin, että paljon on koruja tullut tehtyä, osasta ei aina ole tarinaakaan. Olen myös vähän siivonnut Vihmugalleriaa, jatkossa pyrin julkaisemaan vähän vähemmän kuvia yhdestä korusta ja vain nimitiedot galleriassa. Kaupan sivuilta löytyvät sitten täydelliset tuotetiedot.
On The Beach
Mutta nyt tämän päivän koruihin. On The Beach rannekorussa on hiekan lämpöä, aurinkoa ja meren värejä. Ihania Swarovski-biconeja hiekan ja meren väreissä kiedottuna lämpimään messingin väriseen metallilankaan. Tuhteja kuparin ja messingin värisiä renkaita välissä. Ihanaa kesää, lämmintä hiekkaa varpaiden väleissä, auringonpaistetta ja meren aaltoja. Niitä kaikkia löytyy tästä rannekorusta. Oliviassa on ihana vihreänruskea jättimöllykkä, viistehiottu akaatti keskellä ja sitä kehystämässä sopivasti mahtavan paksua lämmintä kuparinväristä itsetehtyä ketjua. S-lukko itsetehtynä kruunaa tämän korun. Olen ihastunut nyt näihin jättimäisiin kivimöllyköihin! Ne vaativat kyllä paksun ketjun seurakseen.
Olivia