keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Syyslomalla

Hopeiset Swarosydänkorvikset, Crystal Silver Night

Hopeiset Swarosydänkorvikset, Crystal Moonlight
Syysloma oli ja meni, kurkkukipu jäi. Vieläkin on välillä kurkku niin kipeä, että tekisi mieli itkeä. Mutta tulipa silti syyslomalla jotain tehtyä, tilaustyönä  tein hopeiset korvikset pienistä Swarovskin kristallisydämistä. Värit ovat ihanat, Crystal Moonlight ja Crystal Silver Night. Moonlight ei kuvassa näytä niin vaalealta, kuin oikeasti on, johtunee mustasta taustasta. Mutta se on oikeasti kuin kuunhohteen väri, kuten nimikin kertoo. Crystal Silver Nightissa on taas sitä ihanaa tummaa hopeista yön hohdetta, kuten nimessäkin. Tilaajalla on samanväriset isommat sydänriipukset, joten nyt haluttiin korvaan samaa väriä ja hopeisena, mitä teen ainoastaan tilauksesta. Pari hopeista rengasta oli pakko laittaa, koska sydämissä oleviin reikiin ei mahtunut korviskoukku suoraan. Kuvissa korvikset näyttävät isoilta mutta ovat oikeasti aika pienet, vajaa 3 senttiset.

torstai 13. lokakuuta 2011

Rästitöitä

Boss Kate -nykkelihelmet tuunattuna
Nämä nykkelihelmet olivat kaikki menneet katki, joten tein ne kaikki uudelleen. Enkä tietenkään samanlaisina enää. Aikansa kutakin ja nyt nykkelihelmissä puhaltavat uudet tuulet, joten nämäkin helmet on tehty alkuperäisiä helmiä käyttäen mutta uudella mallilla. Helmet olivat katkenneet juuri kiinnityshelmen kohdalta, joten arvelen puristaneeni ne väärin kiinni. Aiemmin minulla ei ollut oikeita puristuspihtejä, vaan puristin kiinnityshelmet kiinni tavallisilla pihdeillä. Hankin oikeat puristuspihdit ja opettelin käyttämään niitä, ehkä helmet nyt kestävät paremmin, kun kiinnityshelmet on oikein puristettu kiinni.
Midnight Blue Kate -nykkelihelmet tuunattuna
Jostain syystä minulla on aina tökkinyt nykkelihelmien korjaus. Siis kyse ei ole siitä, etten korjaisi, vaan jotenkin siitä, että olen jo kerran tehnyt sen korun, enkä haluaisi tehdä toista kertaa samaa. Nämäkin nykkelihelmet ovat lojuneet kaapissani kauan mutta nyt oli pari päivää vapaata ja potkaisin itseäni ja päätin ottaa helmet mukaan reissuun. Sain kaikilta nykkelihelmien omistajilta valtuudet tehdä sellaiset nykkelihelmet kuin tahdon käyttäen alkuperäisiä  helmiä. Kukaan ei halunnut välttämättä juuri entisenlaisia nykkelihelmiä,  mikä toisaalta oli mielestäni juuri se kiva juttu.
Obsession Kate -nykkelihelmet tuunattuna
Nykkelihelmien korjaaminen oli lopulta aika nostalgista, matka menneisyyteen. Toisaalta oli kiva nähdä uudestaan kerran tekemäni korut, joistakin helmistä näki jo kulumisen jälkiä, toisaalta taas oli haaste muokata ne uuteen muotoon, kun mitään ylimääräisiä helmiä ei ollut edes mukana reissussa. Useimmiten käy niin, että tekemäni koru menee uudelle omistajalle, enkä siitä sitten enempää kuule. Joskus ajattelen, että olisi kiva joskus kuulla, mitä omistaja on korustaan pitänyt? Onko korua käytetty paljon vai onko se jäänyt pitämättömänä korulippaan perälle? Onko koru ollut mieluisa myös ostohetken jälkeen? Miten koru on kestänyt käytössä?
Sea Kate -nykkelihelmet tuunattuna
Jokunen koru on joskus tullut korjaukseen, nykkelihelmiä useimmat. Se taas toisaalta ei ole lainkaan ihme, tuskin mikään muu koru on yhtä kovassa käytössä kuin nykkelihelmet. Ainakin hoitajan nykkelihelmet ovat todella kovassa käytössä. Miettikää, mitä muuta korua pidetään kaulassa päivittäin, siinä roikotetaan painavia avaimia ja sitä roplataan taskuun ja pois useita kertoja päivässä. Eipä ihan heti tule muuta korua mieleen. Myös omat ihanan vihreät nykkelihelmeni katkesivat yllätys yllätys heti kesäloman jälkeen. Ne odottavat vielä korjaamistaan ja luulen, että puran niistä helmet takaisin laatikoihin ja teen itselleni ihan uudet nykkelihelmet. Vihreät taas, luultavasti, tai sitten kokeilen jotain muuta väriä...
White Kate -nykkelihelmet tuunattuna

tiistai 11. lokakuuta 2011

Turkoosipisarat korviin

Turkoosipisara -korvikset
Mieleni teki kokeilla, kuinka pisaranmalliseen helmeen saa tehtyä kauniin ripustuslenkin. Se ei ollutkaan ihan helppoa, yksi pisarahelmi meni rikki lankaa taivutellessa. Ensinnäkin pisaranmallisia helmiä, ainakin isoja sellaisia, on vaikea löytää. Tai brioletteja, kuten näitä helmiä kai kutsutaan. Mutta löysinpäs jostain kauniin turkoosit isot pisarahelmet, joista halusin tehdä korvikset. Toinen haaste on tehdä kahteen juuri samanlaiset ripustuslenkit. Lankaa sai väännellä kerran jos toisenkin ennen kuin se asettui haluamaani muotoon. Ehkäpä harjoitus tekee tässäkin mestarin. Pisarahelmiä jäi muutamat jäljelle, joten korviksia taidan tehdä vielä lisää. Ainakin tummaa lankaa ja kirkasta hopeaa tekisi mieleni kokeilla tämän turkoosin kanssa. Molemmat sopivat hyvin turkoosin kanssa. Näihin korviksiin kokeilin vähän tummempaa hopeanväriä, lähinnä nikkelin väriä.

maanantai 10. lokakuuta 2011

Maameren Tarinat

Maameren Tarinat -rannekoru
Tämän korun inspiraation sain isoista valkoisista lamppuhelmistä, joissa oli mielestäni kauniin väriset kuviot. Halusin koruun juuri samansävyisiä sinisiä ja vihreitä helmiä. Siniset värjätyt akaatit olivat juuri samaa sinisen sävyä, löytyypä lamppuhelmistä myös pikkuhelmien turkoosia sävyä. Vihreä olikin sitten hankalampi juttu, khakin vihreää ei ollut mutta sama sävymaailma löytyi vihreistä helmiäislasihelmistä ja sammalenvihreistä lasihelmistä. Antiikkihopean värinen isohko koristeellinen salpalukko sopi tähän koruun hyvin. Beiget isot helmet sopivat taas hyvin, niitä olen aiemminkin käyttänyt korussa tasoittamassa eri värien sävyjä. Beige on neutraali väri, joka sopii moneen.

Tästä korusta löytyivät maan ja meren värit, joten sen nimeksi tuli Maameren Tarinat. Ensimmäinen nimi, mikä mieleeni juolahti ajatellessani maata ja merta. Ja kyllä minua nauratti lukiessani lehdestä hetken päästä, että televisiosta tulee seuraavalla viikolla samanniminen animaatio. Katsoin animaation ja pidin siitä, olen sen nähnyt joskus ennenkin mutta korun nimeäminen on puhdas sattuma, en korua tehdessäni tiennyt elokuvan esittämisestä.

sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Hehku

Hehku- rannekoru
Muhkeat vaaleanoranssit jaderondellit olivat tämän korun lähtökohta. Haeskelin muut helmet samaa värimaailmaa, sellaista syksyistä mutta hempeää värimaailmaa. Löysin hienot vuolukivihelmet samaa sävyä suunnilleen. Vuolukiveä tulee harvemmin käytettyä ja noissa helmissä on kivat tähdenmuotoiset reiät. Korun syksyisen tunnelman täydensivät beiget, oranssit ja sammalenvihreät lasihelmet. Koska jademöllykät olivat niin isoja, kuten myös vuolukivet ja beiget lasihelmet, tuli korusta kankea ranteeseen. Korjasin kankeuden laittamalla pienet topaasinväriset lasihelmet isojen helmien väliin ja korusta tuli heti paljon notkeampi ranteessa. Koko komeuden kruunasi mahtavan iso kuparinen salpalukko.

lauantai 8. lokakuuta 2011

Azorit

Azorit -rannekoru
 Joskus tulee ihan vahingossa keksineeksi hienon väriyhdistelmän. Näin kävi ihanan sinisissä Azoreissa. Järjestelin sinisiä helmiäni kahteen laatikkoon, koska yhteen eivät enää mahdu. Laitoin helmet sillä tavalla, että yhdessä pienessä laatikossa on sellaisia helmiä, jotka erotan heti toisistaan, siis sen verran toisistaan poikkeavat värisävyt. Ja kuinka ollakaan nämä kaksi sävyä sattuivat samaan laatikkoon. Katselin niitä aikani, että kauniit värit ja hienolta näyttävät yhdessä, mitähän niistä voisi tehdä. En halunnut tehdä korua pelkistä pyöreistä helmistä, vaan halusin sekaan jotain muuta. Niinpä muistin koboltinsiniset tikarit ja lopulta niiden kaveriksi löytyi Swarovski-laatikosta pieniä Aquan värisiä biconeja, juuri samaa sävyä isojen viistehiottujen rondellien kanssa.
 Tässä rannekorussa yhdistyy monta kaunista asiaa: värit, upea voimakas koboltinsininen ja jäänraikas aqua. Muodot, koboltinsiniset helmet ovat sileitä pyöreitä lasihelmiä, aquanväriset ovat viistehiottuja lasirondelleja. Näiden periaatteessa pyöreiden muotojen vastakohdaksi korussa on käytetty tikarinmuotoisia koboltinsinisiä helmiä ja pieniä aquanvärisiä biconeja antamaan särmää ja kolmiulotteisuutta korulle. Lukkona on yksinkertainen hopeanvärinen pyöreä salpalukko. Koboltinsininen on aika voimakas väri, joten pieniä biconeja piti laittaa kaksi, jotta niiden väri näkyi. Muuten koboltinsininen helmi olisi imenyt kaiken aquan värin itseensä mutta näin sain molemmat värit näkyviin. Tikarihelmet antavat korulle kivaa kolmiulotteisuutta törröttämällä joka suuntaan, kun korua käyttää. Viistehionta antaa aquanvärisille rondelleille lisää kimallusta, mikä on hyvä vastakohta tummalle koboltinsiniselle.
 

perjantai 7. lokakuuta 2011

Lisää Enkelikorviksia

Ruusunväriset Enkelikorvikset
Lisää ihania Enkelikorviksia. Herkät ruusunväriset enkelikorvikset lasisiivillä sopivat hyvin tummiin koukkuihin.
Hematiitinväriset Enkelikorvikset
Tummiin hematiitinvärisiin enkelikorviksiin sopivat myös lasiset siivet.
Hopeanväriset Enkelikorvikset sinisillä siivillä
Siniset siivet sopivat hyvin hopeanvärisiin enkelikorviksiin.
Hopeanväriset Enkelikorvikset
Myös isot perhossiivet sopivat hopeanvärisiin enkeleihin.
Pienet Pinkit Enkelikorvikset
Hiukan pienemmät pinkit mekot on näillä enkeleillä. Kullanväriset koukut sopivat mekkojen hiukan kullanhohtoiseen pinkkiin sävyyn.
Ruusunväriset Enkelikorvikset tummilla siivillä
Herkkä ruusunväri tällä kertaa hopeanvärisillä koukuilla mutta tummilla lasisiivillä.