keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Animaation vaikutusta

Helinä -korvakorut
 Talvilomalla ollessani tuli katsottua paljon animaatioita yhdessä neljävuotiaan tyttäreni kanssa. Hän taisi pitää eniten Helinä-keijusta, jota katsottiin useaan kertaan. Itsekin pidän keijuista ja elokuva on taiten tehty ja katsomisen arvoinen. Sen inspiroimana löysin helmipusseja kaivellessani pussin, johon olin koonnut vihreitä helmiä ajatuksena tehdä niistä koru. Nyt tein tuon pussin sisällöstä rannekorun ja siihen sopivat korvikset. Tilasin taannoin jostain ison kasan ihania intialaisia lamppuhelmiä. Itsekin lamppuhelmiä tehneenä huomaan nyt näiden helmien virheet, kuten puhdistamattomat reiät. Niissä on käytetty jotain kummallista savea eristysaineena, joka ei lähde millään kokonaan pois, vaan helmen sisältä pölähtelee harmaata ainetta, kun sinne pujottaa jotain. Mutta hinnaltaan nämä helmet ovat edullisia ja väreiltään ihania, joskin yksivärisiä ilman kuvioita mutta väri se onkin näissä se juttu. Siitä kun on joskus vaikea sanoa, onko se sininen vai vihreä. Ja jos osaakin värin sanoa, niin pinnassa on kaunis hehku.
Matkalla Keijupoukamaan -rannekoru
 Rannekoru sai nimekseen Matkalla Keijupoukamaan ja siinä käytin myös vihreitä raidallisia helmiä. Yhdistin nämä ihanan hehkuvat vihreän sävyt käyttämällä pienenä välihelmenä aina samanväristä helmeä ja isojen helmien raidoista löytyvät yksiväristen helmien sävyt. Korvisten nimeksi tuli yksinkertaisesti Helinä, koska Helinähän se on matkalla sinne Keijupoukamaan.

3 kommenttia:

outiriina kirjoitti...

voi miten on kaunis keijukoru :)) mutta näistä sanavahvistuksista en tykkää...

. kirjoitti...

Kaunista. Minullakin pöydällä pyöri vihreät helmet ja täytyy tehdä se valmiiksi synttärisankarille lahjaksi ennen kesä. Hirvittä, kun en ole ihan vihreän värin ystävä. Sä sait kuitenkin ihanasti yhdistettyä helmet koruksi. T:) koralli

Kati kirjoitti...

Kuin kevät itse on tämä koru. Ihana! :)