keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Synttärilahjoja

Lemon Snake
Niin se kesä mennä hurahti ohitse ja on jo selkeästi syksy. Elokuussa oli kahdet synttärit, joihin tein sitten kasan lahjoja. Sisareni ja sisarentyttäreni täyttivät molemmat vuosia, jälkimmäinen pyöreitä, joten hän sai vähän enemmän korulahjoja. Olen jo pitkään ollut innostunut värillisistä metallilangoista ja ketjuista, joten nyt huvittelin niillä sitten sydämeni kyllyydestä. Ylinnä oleva Lemon Snake- kaulaketju on tehty sisarentyttärelleni. Keltainen on hänen lempivärejään ja ihastuin itsekin valtavasti Artistic Wiren sitruunankeltaiseen metallilankaan. Käärmeketjua halusin kokeilla ehdottomasti, siitä korun nimikin tulee. Vaikka olikin ihanan värinen metallilanka, niin yllättävän hankala siihen oli löytää sopivan väriset helmet laajasta valikoimastani. Kokeilin useampia helmiä ja päädyin lopulta pyöreisiin helmiäislasihelmiin. Alkuperäinen ideani oli kokeilla jotain litteää helmeä litteälle käärmeketjulle mutta ei ollut sopivan värisiä. Ehkäpä toteutan sen vielä eri värisestä langasta.
Hestia
Sisareni lempivärejä ovat ruskea ja violetti, joten hänelle halusin kokeilla Artistic Wiren lankaa, jonka värinä on Gun Metal. Se on ruskehtavan harmahtava, jännän metallin värinen lanka, jonka väristä pidän itsekin kovasti. Langan väriin sopi loistavasti isot ametisti möllykät, joissa oli juuri samaa ruskehtavaa väriä violetin lisäksi. Möllykät ovat isoja ja kulmikkaita, joten ketjun oli oltava näyttävä. Pyöreän muotoinen ketju korostaa helmien kulmikasta muotoa, niinpä päädyin tekemään kaksinkertaista köysiketjua. Se on helppo tehdä ja on näyttävää. Kaulakorun ulkonäöstä tuli jotenkin antiikin Kreikka mieleeni, niinpä hain nimeä sieltä ja löysin Hestian.  Hestia oli kreikkalaisessa mytologiassa kotilieden, perhe-elämän ja valtiollisen elämän suojelija ja oli yksi 12 olympolaisesta jumalasta, kunnes luovutti paikkansa Dionysokselle.
Dragonflight -kaulakoru
Bongasin erään nettikaupan valikoimista ylläolevan ihanan sudenkorento-riipuksen ja tilasin oitis sellaisen keltaisena. Se sopi kuin nakutettuna sisarentyttärelleni. Riipukseen sopivaa ketjua mietin pitkään ja lopulta idea tuli vähän kuin riipuksesta itsestään. Sudenkorento on englanniksi dragonfly ja siitä juontui ajatus Dragon Tail -ketjusta. Ketjun värit tulevat suoraan riipuksen väreistä, hentoa vihertävän keltaista ja rippunen hopean välkettä. Alkuperäisessä Dragon Tail -ketjussa käytettiin yksinkertaisia pieniä renkaita mutta mielestäni siitä tuli liian löysä ketju, ehkä ohjeen AR oli väärä tai jotain, joka tapauksessa ratkaisin ongelman käyttämällä kaksinkertaisia pieniä renkaita ja vieläpä ristikkäin näön vuoksi. Ja niin syntyi Dragonflight.
Dragonflight -rannekoru
Kaulakoruun käyttämiäni isoja vihertävän keltaisia renkaita jäi reilusti, joten tein niistä sitten samaa sarjaa rannekorun. Hopeanvärisiä pieniä renkaita ei riittänyt koko rannekoruun, joten käytin niitä lukon vieressä yhdistämään hopeanväristä lukkoa muutoin keltaiseen koruun. Hopeanväristen renkaiden puutteessa käytin korussa sitruunankeltaisia renkaita, joita minulla sattui olemaan mukana. Korut kun on tehty kaikki mökillä kesälomalla, joten ei ollut mahdollisuutta sahata lisää renkaita. Rannekorun lukoksi tuli tietenkin sudenkorentoaiheinen salpalukko. Keltainen väri antaa korulle heti ihan erilaisen yleisilmeen kuin kaulakorun hopeanhohteinen hento keltaisuus. Mutta molemmat korut ovat ihan hienon värisiä.
Pink Alexandra -rannekoru
Näiden synttärilahjojen kantavana teemana on ollut väri. Aika pitkälti olen rakentanut korut värin mukaan. Ja nimenomaan lahjansaajien lempivärien mukaan. Sisareni pitää ruskeasta ja violetista ja sisarentyttäreni keltaisesta ja pinkistä. Minulla oli ohuita Artistic Wire -lankoja juuri sopivissa väreissä mutta lankojen ohuus aiheutti minulle päänvaivaa ketjumallia miettiessä. Minä kun tykkään yleensä vähintään 1 mm, eli 18 gaugen langoista. Mutta nyt oli vain 0,6 mm lankaa. Olin juuri kyllä löytänyt Brittilästä paikan, josta Artistic Wire -lankaa löytyy useita vahvuuksia mutta tilaus ei ollut vielä ehtinyt tulla. Suomesta kun olen löytänyt vain 0,6 mm tai 0,8 mm Artistic Wire -lankaa ja värejäkin on aika rajoitetusti saatavilla. Ei taida tuo ketjun teko olla kovin suosittua täällä Suomessa.

Asiaa pohdittuani päädyin kokeilemaan yksinkertaista 4-1 spiraaliketjua. Se on helppotekoista, vie vähän lankaa, eli tulee muutamasta renkaasta jo pitkä pätkä, vaikkakin oli ohutta lankaa ja renkaan koko sen mukainen. Spiraalimuoto tekee ketjusta silti aika näyttävän. Sahasin renkaita minkä ehdin ennen lomalle lähtöäni ja päätin sitten katsoa ketjua tehdessä, tuleeko koru ranteeseen vai kaulaan. Helmet oli toki katsottu valmiiksi jo värin mukaan mutta tarkkaa kappalemäärää en vielä tiennyt, joten otin niitäkin mukaan sitten reilummin. Näin syntyi Alexandra -sarja. Nimi Alexandra tuo mieleeni taas jotain antiikin kreikkalaista, rakastan historiaa ja kaikkea vanhaa. Monet koruni ovat saaneet nimensä jostain mytologiasta tai muuten historian hämäristä, antiikin Kreikka vain yhtenä esimerkkinä siitä. Ja spiraali jotenkin vie ajatukseni sinne historian hämäriin. Pink Alexandra ja Golden Alexandra sisarentyttärelle ja sisarelleni Violet Alexandra sekä vielä Violetgun Alexandra -ranneketju, jossa on yhdistetty kahta väriä ja eri vahvuutta. Siitä kuva ViHMU-galleriassa.
Violet Alexandra ja Golden Alexandra -kaulakorut
Näitä ketjuja tehdessä sitä sitten kuluikin ensimmäinen lomaviikko rattoisasti mökillä. Aina välillä sitä nosti katseensa ja jäi tuijottamaan järven sinistä selkää. Täytyy sanoa, että kyllä nautin siitä mökkiviikosta. Missään muualla en pysty yhdistämään kahta intohimoani niin hienosti, korun tekoa ja mökkeilyä.

2 kommenttia:

Tanja kirjoitti...

Ihania koruja! Tosi kauniita :) ja mä tykkään kun kerrot tarinaa korujen takaa! Mukava lukea miksi, kelle ja mikä inspiroi :)

Mökkeily ja koruilu :) kuulostaa mukavan rentouttavalta.

Virve kirjoitti...

Kiitos Tanja. Pidän tarinoista ja useimpiin koruihini taitaa liittyäkin tarina.

-Virve

ps. kävin katsomassa sivujasi, ihania koruja sinullakin