perjantai 17. syyskuuta 2010

KesähassutuksiaVirna ja valkoherukat
Lomallani innostuin kuvaamaan koruja vähän taiteellisemmin, syntyi kesähassutuksia, sarja upeita kuvia koruista, mitä minulla sattui lomalla mukana olemaan. Harmittelin ainoastaan sitä, ettei koruja ollut enempää, kuvauspuitteet olivat upeat. Tuotekuvina kuvat eivät ole hyviä, koru uppoaa liian hyvin taustaan, eikä sinänsä erotu. Mutta tällä kertaa se ei ollut tarkoituksenikaan. Halusin ottaa upeita kuvia, joissa koru uppoaa taustaansa ja on osa luontoa. Katsokaapa vaikka ylläolevaa Virnaa, joka ei juurikaan erotu upeista valkoherukoista.


Belgarion mustaherukoiden seassa ja rantavedessä
Tai Belgarion-kaulakorua, joka roikkuu mustaherukoiden seassa ja killuu rantavedessä puoliksi veteen uponneena ja aallot lyövät siihen. Aaltojen liike inspiroi kuviin rantavedessä ja upeat herukat houkuttivat ripustamaan korut marjojen viereen. Aaltoja sainkin kuvata, ajoitus on tarkkaa puuhaa, jotta veden liikkeen vangitsee kuvaan, eikä aalto peitä korua kokonaan. Aaltoja olen kuvannut paljon ennenkin, se on ihanaa. Veden liikkeessä on jotain todella vangitsevaa ja rauhoittavaa. Vähän niin kuin tulen katselussa. Korujen ripustelu herukkapensaisiinkin oli aika haastavaa, piti valita sopivan näköinen herukkaterttu, joka oli vielä oikeassa kohdassa, että siihen pystyi korun ripustamaan, ilman, että marjat tippuivat maahan. Lisäksi piti taustan näkyä sopivan värisenä.

Rubiinilumi kukkien keskellä
Rubiinilumi näytti upealta syklaamien keskellä. Sen valkoinen väri korostui entisestään. Tässä kuvassa avustajani roikotti korua kädessään, hankaluus oli korun piteleminen siten, että se roikkui sopivasti kukkien ympärillä muttei liikaa niiden keskellä, jottei se taittanut kukkia.

Zagreb ja höyhen
Pöydän vanhaksi kulunut punainen maalipinta ja maasta löytynyt linnun höyhen sopivat Zagrebin taustaksi. Korussa on upea ruskea ja punainen väri. Löysin maasta linnun höyhenen, johon ihastuin ja halusin ehdottomasti kuvata sen jonkun korun kanssa. Aikani taustaa mietittyäni keksin kuluneen pöydän pinnan.
Zagreb rantahiekassa
Ruskea rantahiekka inspiroi kuvaamaan ruskeaa ja punaista korua. Mukanani olleiden korujen rajoitettu määrä vähän harmitti, olisin mielelläni kuvannut eri korun joka kuvaan, toisaalta korujen värit vähän määrittivät, mikä koru tuli mihinkin kuvaan. Ja kun yhdelle korulle löytyi useampi tausta, niin sitten tuli otettua useampi kuvakin.

Belgarion rantahiekassa
Rantavedestä löytynyt kivi inspiroi ylläolevaan kuvaan. Kiven värit sopivat juuri Belgarioniin.

Ketunhäntä Kainalossa -korvikset ja liljan kukka. 
Tuliakaattien hento punainen väri oli täsmälleen sama kuin liljassa, joten pakkohan ne korvikset oli kukkaan ripustaa. Tämä kuva olikin sitten hankalin ottaa, liljan kukka on aika hento ja korvikset painavat, joten sain niitä ripustella tovin ja kuviakin ottaa useita, ennen kuin sain kuvan onnistumaan. Kukat taipuivat ja korvikset valuivat paikoiltaan koko ajan. Pidin oikein hauskaa näitä kuvia kuvatessani, kuvaukset olivat minulle suuri nautinto. Toivon, että se näkyy kuvissani. Toivottavasti niistä löytyy myös kesän ihanuus, mitä itse näen kuvissani ja minkä koin kuvatessani. Muistutus menneestä kesästä näin syksyn pimeyteen. Jatkossa kuvaan lisää tällaisia kuvia ihan varmasti.

Ei kommentteja: