lauantai 8. lokakuuta 2011

Azorit

Azorit -rannekoru
 Joskus tulee ihan vahingossa keksineeksi hienon väriyhdistelmän. Näin kävi ihanan sinisissä Azoreissa. Järjestelin sinisiä helmiäni kahteen laatikkoon, koska yhteen eivät enää mahdu. Laitoin helmet sillä tavalla, että yhdessä pienessä laatikossa on sellaisia helmiä, jotka erotan heti toisistaan, siis sen verran toisistaan poikkeavat värisävyt. Ja kuinka ollakaan nämä kaksi sävyä sattuivat samaan laatikkoon. Katselin niitä aikani, että kauniit värit ja hienolta näyttävät yhdessä, mitähän niistä voisi tehdä. En halunnut tehdä korua pelkistä pyöreistä helmistä, vaan halusin sekaan jotain muuta. Niinpä muistin koboltinsiniset tikarit ja lopulta niiden kaveriksi löytyi Swarovski-laatikosta pieniä Aquan värisiä biconeja, juuri samaa sävyä isojen viistehiottujen rondellien kanssa.
 Tässä rannekorussa yhdistyy monta kaunista asiaa: värit, upea voimakas koboltinsininen ja jäänraikas aqua. Muodot, koboltinsiniset helmet ovat sileitä pyöreitä lasihelmiä, aquanväriset ovat viistehiottuja lasirondelleja. Näiden periaatteessa pyöreiden muotojen vastakohdaksi korussa on käytetty tikarinmuotoisia koboltinsinisiä helmiä ja pieniä aquanvärisiä biconeja antamaan särmää ja kolmiulotteisuutta korulle. Lukkona on yksinkertainen hopeanvärinen pyöreä salpalukko. Koboltinsininen on aika voimakas väri, joten pieniä biconeja piti laittaa kaksi, jotta niiden väri näkyi. Muuten koboltinsininen helmi olisi imenyt kaiken aquan värin itseensä mutta näin sain molemmat värit näkyviin. Tikarihelmet antavat korulle kivaa kolmiulotteisuutta törröttämällä joka suuntaan, kun korua käyttää. Viistehionta antaa aquanvärisille rondelleille lisää kimallusta, mikä on hyvä vastakohta tummalle koboltinsiniselle.
 

1 kommentti:

Miina kirjoitti...

On kyllä kauniit värit.. mukavan näköistä kun on monen muotoista helmeä yhdessä korussa, tuota pitäisi itsekin opetella. Tässä toimii hyvin, ja tosiaan tulee paremmin nuo värit esiin! :)