torstai 13. lokakuuta 2011

Rästitöitä

Boss Kate -nykkelihelmet tuunattuna
Nämä nykkelihelmet olivat kaikki menneet katki, joten tein ne kaikki uudelleen. Enkä tietenkään samanlaisina enää. Aikansa kutakin ja nyt nykkelihelmissä puhaltavat uudet tuulet, joten nämäkin helmet on tehty alkuperäisiä helmiä käyttäen mutta uudella mallilla. Helmet olivat katkenneet juuri kiinnityshelmen kohdalta, joten arvelen puristaneeni ne väärin kiinni. Aiemmin minulla ei ollut oikeita puristuspihtejä, vaan puristin kiinnityshelmet kiinni tavallisilla pihdeillä. Hankin oikeat puristuspihdit ja opettelin käyttämään niitä, ehkä helmet nyt kestävät paremmin, kun kiinnityshelmet on oikein puristettu kiinni.
Midnight Blue Kate -nykkelihelmet tuunattuna
Jostain syystä minulla on aina tökkinyt nykkelihelmien korjaus. Siis kyse ei ole siitä, etten korjaisi, vaan jotenkin siitä, että olen jo kerran tehnyt sen korun, enkä haluaisi tehdä toista kertaa samaa. Nämäkin nykkelihelmet ovat lojuneet kaapissani kauan mutta nyt oli pari päivää vapaata ja potkaisin itseäni ja päätin ottaa helmet mukaan reissuun. Sain kaikilta nykkelihelmien omistajilta valtuudet tehdä sellaiset nykkelihelmet kuin tahdon käyttäen alkuperäisiä  helmiä. Kukaan ei halunnut välttämättä juuri entisenlaisia nykkelihelmiä,  mikä toisaalta oli mielestäni juuri se kiva juttu.
Obsession Kate -nykkelihelmet tuunattuna
Nykkelihelmien korjaaminen oli lopulta aika nostalgista, matka menneisyyteen. Toisaalta oli kiva nähdä uudestaan kerran tekemäni korut, joistakin helmistä näki jo kulumisen jälkiä, toisaalta taas oli haaste muokata ne uuteen muotoon, kun mitään ylimääräisiä helmiä ei ollut edes mukana reissussa. Useimmiten käy niin, että tekemäni koru menee uudelle omistajalle, enkä siitä sitten enempää kuule. Joskus ajattelen, että olisi kiva joskus kuulla, mitä omistaja on korustaan pitänyt? Onko korua käytetty paljon vai onko se jäänyt pitämättömänä korulippaan perälle? Onko koru ollut mieluisa myös ostohetken jälkeen? Miten koru on kestänyt käytössä?
Sea Kate -nykkelihelmet tuunattuna
Jokunen koru on joskus tullut korjaukseen, nykkelihelmiä useimmat. Se taas toisaalta ei ole lainkaan ihme, tuskin mikään muu koru on yhtä kovassa käytössä kuin nykkelihelmet. Ainakin hoitajan nykkelihelmet ovat todella kovassa käytössä. Miettikää, mitä muuta korua pidetään kaulassa päivittäin, siinä roikotetaan painavia avaimia ja sitä roplataan taskuun ja pois useita kertoja päivässä. Eipä ihan heti tule muuta korua mieleen. Myös omat ihanan vihreät nykkelihelmeni katkesivat yllätys yllätys heti kesäloman jälkeen. Ne odottavat vielä korjaamistaan ja luulen, että puran niistä helmet takaisin laatikoihin ja teen itselleni ihan uudet nykkelihelmet. Vihreät taas, luultavasti, tai sitten kokeilen jotain muuta väriä...
White Kate -nykkelihelmet tuunattuna

1 kommentti:

Amalia kirjoitti...

Onpa kauniita nykkelihelmeksiä.