keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Kate Meets Jackie O

Lähikuvassa Kate Meets Jackie O -nykkelihelmet
 Minulta tilattiin nykkelihelmet tässä taannoin, ja tilaaja toivoi ne tehtäväksi pelkästään 10 mm valkoisista helmiäislasihelmistä. Ensireaktioni oli, että voi kuinka tylsää! Pelkkää samaa helmeä vieri viereen, voiko tylsempää korua olla? Tilaaja vastasi huudahdukseeni tyynesti olevansa tylsä ihminen ja hän nyt vain haluaa sellaiset nykkelihelmet. Uh, olin pinteessä mutta tilaus mikä tilaus. Valkoisia helmiä jouduinkin haeskelemaan jonkin verran, tilatut nykkelihelmet ovat aika pitkät ja niihin menee helmiä. Helmiä metsästäessäni ihastuin helmiäislasihelmiin ja aloin visioida niistä koruja muissakin upeissa väreissä. Tuli sitten samalla hankittua niitä vastaisuuden varalle.

Mielestäni pelkästään yhdenlaisista helmistä koostuva koru on tylsä jo ajatuksena ja nyt täytyy tunnustaa, etten lopulta kyennyt tekemään sellaista. Ensinnäkään tilaaja ei mielestäni ollut lainkaan tylsä ihminen ja toiseksi EN TEE TYLSIÄ KORUJA. En vain kertakaikkiaan kykene. Pikku perfektionistisieluni ei anna myöten päästää käsistäni korua, jonka itse koen tylsäksi. Sen sijaan luotin itseeni koruntekijänä, asiakas ei aina tiedä mitä tilaa, eikä näin ollen ole aina oikeassa. Niinpä rytmitin korua sekä lisäämällä helmien väleihin pienen pienet siemenhelmet että käyttämällä erikokoisia helmiä. Pienet välihelmet erottavat helmet toisistaan ja helmien koko suurenee ja pienenee aaltoilemalla, näin pitkään koruun tulee eloa ja liikettä. Lopputuloksena kauniit klassiset nykkelihelmet modernilla twistillä.
Kate Meets Jackie O -nykkelihelmet.

3 kommenttia:

outiriina kirjoitti...

ihanat nykkelihelmet, eikä todellakaan tylsät :))

Miina kirjoitti...

Kauniit helmet :) ainakin sopivat joka asuun. Aaltoilevasti menevät helmet tuovat tosiaan paljon lisää ilmettä, ja siemenhelmet ovat hyvät jo siksi ettei korusta tule vain "helmipötköä" vaan se taipuukin paremmin:)

Mags kirjoitti...

Hurjan tyylikäs!