sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Hallaperhoset

 
Taas korukilpailun satoa. Hallaperhoset setti, johon kuuluu kaulakoru ja rannekoru. Tämä kilpailu olikin jännä kilpailu, sillä kaikilla osallistujilla oli samanlainen materiaalipaketti, johon sitten sai lisätä yhden jokerituotteen. Lisäksi tekniikka oli vapaa, samoin se, mitä paketista syntyy.  Ja kilpailuaikaakin oli riittävästi, kilpailu alkoi huhtikuun alussa ja päättyi toukokuun loppupuolella. Tilasin materiaalipaketin itselleni, ilmaisiakin oli tarjolla mutta niihin sisältyi osallistumisvelvollisuus, enkä halunnut ottaa turhia paineita itselleni, joten ostin paketin. Ajattelin, että jos ei korua synny, en osallistu. Syntyihän se korusetti lopulta mutta pitkään jouduin pyörittelemään helmiä käsissäni, ennenkuin idea Hallaperhosista tuli mieleeni.

Pakettiin kuuluvat helmet sopivat kyllä toisiinsa värien puolesta mutta jostain syystä en kokenut niitä lainkaan inspiroiviksi. Ainoat inspiroivat olivat titaaniosat, joiden ympärille lopulta kehittelin kaulakorun ja rannekorun. Lisäksi lyijyn väriset pitkät putkihelmet olivat aika kiinnostavat. Kilpailutyö ei ollut helppo tehdä, tein korun ainakin viiteen kertaan uusiksi, ennen kuin olin tyytyväinen. Odotin mielenkiinnolla, mitä muut saavat aikaiseksi paketista. Pettymys oli, että aika vähän oli muita töitä, odotin hiukan enempää ja ilmeisesti muutkin olivat kokeneet vaikeaksi paketin materiaalit, koska aika tavanomaisia korut olivat. Muutama oli tosi hieno koru, joskin jokerituote ei mielestäni saa olla niin hallitseva, että muu materiaali jää varjoon, kuten joissakin oli käynyt. Sinänsä hienoja koruja nekin, eivät vain tähän kilpailuun sopineet, vaikkei säännöissä mainittukaan mitään jokerituotteen hallitsevuudesta. Omasta mielestäni vain jokerituotteen pitäisi korostaa materiaalipakettia, ei varjostaa sitä.

Joka tapauksessa kiinnostava kisa ja hyvin pärjäsin, tulin toiseksi. Jäänpä sitten odottelemaan josko syksyllä tulisi taas uusi kilpailu.

Ei kommentteja: