tiistai 6. heinäkuuta 2010

Ursula

Taannoisella juhannuslomalla, josta jo viimeksi kirjoitin, tuli sitten käytyä Kuhmossakin, jossa ylläoleva ihana betonikarhu on kuvattu. Siellä järven rannalla kaksi karhua seisoivat vastakkain, kuvassa tummempi niistä. Kuva toimikoon aasinsiltana Ursulaan, josta kuva alla.

Karhuhan on latinaksi Ursus. Ylläolevasta korusetistä tuli jotenkin miehelleni mieleen karhu. Ihastuin punaisiin korallirondelleihin ja yhdistin niitä erikokoisiin mustiin kivihelmiin ja laavakiviin. Mustat korallitikut antavat laavakivien kanssa korulle sopivasti rosoisuutta. Korusetin tein alunperin itselleni tätini 60-vuotisjuhliin mutta totesin, ettei se sitten sopinutkaan vaatteisiini, joten kaulassani oli sitten hillitympi Belgarion. Siinä on erilaisia mustia ja harmaita helmiä, yhdistettynä metallihelmiin. Se löytyy myös ViHMU-galleriasta, kuten kaikki muutkin tässä mainitut korut. Punainen väri sopii hienosti myös ruskean kanssa. 

Zagreb-rannerenkaassa on yhdistetty ruskeaa laavakiveä, kahvijaspista ja musta-akaattia, joka on nimestään huolimatta aika ruskeansävyistä, noihin ihaniin punaisiin korallirondelleihin. Lisää ruskeaa löytyy Taljankasta, jossa on isot ruskeat  laattahelmet Patikan-palmupuuta, ruskeaa laavakiveä, bayong-helmiä ja ruskeita lasihelmiä. Taljanka-kaulakorun tein sisarelleni, joka pitää kovasti pitkähköistä kaulakoruista, joissa on hapsut. Hän halusi myös lyhyemmän mustan kaulakorun, jolloin tein Pahattaren, jossa on eebenpuuta, hematiittia ja mustia ja hopeanvärisiä lasihelmiä. Olen nykyisin ihastunut erikoisempiin helmiin, kuten eksoottisiin puuhelmiin, enkä tarkoita tavallisia puuhelmiä, jotka on maalattu, vaan eksoottisempia lajeja, kuten eebenpuu, graywood, bayong tai palmupuu. Myös erilaiset siemenet ja luuhelmet kiinnostavat. Niitä on hauska metsästää eri paikoista, kun niitä ei ihan joka paikasta löydykään. Ja helmien erikoinen muoto kiinnostaa, pelkkä pyöreä ei ole niin inspiroiva.

Ei kommentteja: