maanantai 5. heinäkuuta 2010

Yötöntä yötä ja Elegiaa

 
Monivuotinen hassutukseni on ollut yöttömän yön auringon kuvaaminen. Yllä tämänvuotinen kuva siitä. Paras paikka kuvaukselle ja auringon ihailulle on ehdottomasti kuvassa näkyvän saaren nokassa oleva kallionkieleke. Saaren takaa avautuu järvenselkä ja joka vuosi juhannusyönä soudan sinne kuvaamaan ja ihailemaan aurinkoa. Yllä oleva kuva on otettu mökkimme rannasta, moneen vuoteen juhannus ei ole ollut näin lämmin ja yöllä tyyntyi täysin, kuten kuvasta näkyy, järvi oli aivan liikkumaton. Vietimme sukujuhannusta, kuten perinteemme on ollut jo monta vuotta. Tänä vuonna siihen antoi oman säväyksensä tätini 60-vuotisjuhlat, joita hän juhli juhannusaattona. 

Koruntekijänä tottakai tein tädilleni koruja lahjaksi. Mietin pitkään mitä tekisin ja Helmiliinalta löysin ihania, juuri tätini näköisiä helmiä. Syntyi Elegia-setti. 

Yllä kuva setistä, kuvassa vain yhdet korvikset mutta tein settiin toisetkin, raidallisesta jaspiksesta,  ViHMU-galleriassa kuva niistäkin. Ihanat isot utuiset simpukankuori möllykät, raidalliset jaspikset, viistehiotut larvikiitit ja eebenpuu-rondellit, niistä syntyi Elegia. Hillittyä, neutraaleja luonnonvärejä, niin tätini näköisiä, että. En kyllä itse tiedä, mitä hän on asiasta mieltä, juhlahumussa en ehtinyt kysyä. Juhannusviikko meni siis loman merkeissä, nyt olen palannut takaisin arkeen ja töihin heinäkuuksi. 

Yritän nyt päivittää ViHMU-galleriaa, julkaisen siellä nyt lukuisia koruja, joita olen tehnyt kesän aikana, kuten Vesna, pitkät ihanat vihreät helmet, joilla osallistuin Helmikaupan korukisaan, huonolla menestyksellä tosin. Sitten on rannekoruja, joita tein vihreän innoittamana ennen lomaa, Heloise ja Virna. Ja Erwyn, kaulakoru, jossa kokeilin uutta tekniikkaa. Kokeilin metallilangan punomista, ihastuin tähän tekniikkaan ja jatkossakin teen punomalla koruja. Lisäksi muutamat korvikset tuli tehtyä nyt loman jälkeen, yhdet tilattiin ja samaan syssyyn tein sitten niitä useammatkin, kun kerran tekemään rupesin. Verkkokauppakin on edelleen vaiheessa, nyt on vähän vapaata, eikä ole korutilauksia, joten tarkoitus on paneutua siihenkin, samoin pitäisi tehdä vähän tavaratilausta, peruskama alkaa olla kohta lopussa, eli vaijerit ja sen sellaiset. Helmiä piisaa, toki niitäkin löytyy aina ihania helmiä lisää. Nyt taidan lähteä terassille nauttimaan helteisestä kesäpäivästä.Ei kommentteja: