tiistai 10. toukokuuta 2011

Äitienpäivälahjoja

Kevään Tulo
Äitienpäivä tuli ja meni. Nämä äitienpäivälahjat oli tarkoitus julkaista sunnuntaina mutta tietokoneongelmien vuoksi julkaisen ne vasta nyt. Kun nettitikku ei toimi, niin se ei sitten toimi. Päästelin ärräpäitä aika railakkaasti loppuviikosta, kun nettitikku ei suostunut toimimaan, ilmoitti vaan, että ei verkkoa. Tajusin vasta silloin, kuinka riippuvainen nykyimmeinen on netistä. Ja jälleen kerran sain muistutuksen, että pitäisi noudattaa sitä vanhaa hyvää sääntöä, jota yleensä pyrin noudattamaan: ellei se ole rikki, ei kannata korjata. ADSL-toimi hyvin, ei olisi kannattanut vaihtaa mokomaan tikkuun.

Mutta nyt asiaan, eli äitienpäivälahjoihin. Tein äidilleni ylläolevan Kevään Tulo -kaulakorun. Alkuperäinen ajatukseni oli tehdä äidille yllätyksenä pitkä kaulakoru mutta kysyin häneltä kuitenkin toiveita kaulakorun suhteen ja hän toivoikin lyhyttä ja värinä violettia ja jotain kesäistä väriä, joka tarkentui vihreäksi. Lisäksi hän toivoi koruun sopivia korviksia. Violetin värin olisin arvannutkin, tiedän äitini pitävän siitä ja olen tehnytkin hänelle useita koruja käyttäen violettia mutta vihreä oli vähän yllätysväri. Violettina käytin ihania todella tumman violetteja viistehiottuja ametisteja, jotka valitettavasti kuvassa eivät pääse oikeuksiinsa. Niiden upea väri paljastuu vasta auringonvaloa vasten tai ainakin kunnon päivänvalossa. Kuvatessani oli vähän pimeä päivä ja minulla oli kiire, koska korut piti saada samana päivänä lähtemään. Vihreää väriä tuli ihanasti keväänvihreistä makeanvedenhelmistä. Ametisteja reunustavat kivasti tummat peacock -sävyiset makeanvedenhelmet. Keväänvihreiden makeanvedenhelmien kanssa sopivat hyvin yhteen punavioletit särmikkäät helmet.

Ruusuhelmet
Pääsin kaulakoruissa niin hyvään vauhtiin, että innostuin tekemään myös sisarelleni äitienpäivä yllätyskorun, onhan hänkin sentään neljän lapsen äiti. Olen ennenkin maininnut, että sisareni rakastaa ruusuja, joten päätin yllättää hänet ruusuaiheisilla helmillä, joita olen kerännyt sieltä täältä. Hän ihasteli jo aiemmin tekemääni rannekorua, jossa käytin ruusuhelmiä, Ruusuja Äidille. Nyt käytin kuitenkin ruusukaiverrettuja helmiä, ihanaa mustaa onyksiä ja kirkasta vuorikristallia. Riipuksena puoliporattu kirkkaanpunainen ruusukaiverrettu korallihelmi ja sen seurana punaisia pyöreitä korallihelmiä. Ruusuteemaa täydentävät metalliset ruusuhelmet ja violetit ruusulamppuhelmet. Tein korusta aika pitkän, koska tiedän sisareni pitävän pitkistä koruista. Helmien väleihin vain pätkät valmista hopeoitua ketjua, käytän itse ketjuna usein sellaista ketjua, jossa on suljetut renkaat, näin korusta tulee kestävämpi. Ja ketju on näyttävämpää kuin tavallinen ankkuriketju.
Melnik
Melnik-korvikset on tehty sopimaan yhteen Kevään Tulon kanssa. Viistehiotut ametistit ja keväänvihreät makeanvedenhelmet, joiden välissä Swarovskin bicone, väriltään Sand Opal. Hieno, neutraali sävy, joka sopii violetin ja vihreän väliin, vaikkei sitä kaulakorussa olekaan käytetty. Olisin saattanut käyttää punaviolettien helmien tilalla mutta ehdin tehdä kaulakorun ensin ja hoksasin sitten vasta nämä Swarot.

Blue Nut
Sisareni sai korviinsa ihan jotain muuta kuin ruusua. Blue Nut sai nimensä Swarovskin väreistä, joita korviksiin käytin. Alimmaisena Jet Nut pyöreänä ja ylinnä Crystal Bermuda Blue biconet. Pidän Swarovskin kristalleista ja etenkin niistä, joiden värit ovat erikoiset ja valon suunnan mukaan vaihtelevat, kuten Crystal Bermuda Bluen mutta on Swarolla muitakin ihania väriyhdistelmiä. Kivat yleiskorvikset, sopivat moneen väriin ja ovat kyllin pienet arkikäyttöön. Niitä sisareni oli toivonut, aina on käyttöä kivoille arkikorviksille.

Ei kommentteja: