perjantai 20. toukokuuta 2011

Touch Of Blues

Touch Of Blues
 Hopeaketjukurssilla ollessani ihastuin pantalankaan ja tilasin sitä itselleni sileänä ja röpelöisenä. Halusin kokeilla Cordell-ketjua, tai setukaista tai ruskaa. Näitä nimiä kun myös kyseisestä ketjusta käytetään. Kyseessä on siis 3-1 spiraaliketju, joka on tehty pyöreän langan sijasta pantalangasta vuorottelemalla sileää ja röpelöistä. Kun AR on oikea, en nyt muista mikä tässä oli, spiraali pysyy hyvin ja näyttävyys tulee sileän ja röpelön vuorottelulla. Useiden kokeilujen jälkeen päädyin käyttämään vuorottelussa suhdetta 5+5. Tämä oli mielestäni kaikkein näyttävin. Alunperin ajattelin tehdä kaulakorun ja rannekorun mutta päädyin tekemään pitkän kaulakorun. Ja kerrankin itselleni, yleensä tuppaan joko lahjoittamaan tai myymään tekemäni korut, koska itse harvoin käytän mitään koruja.
Lähikuva Touch Of Bluesista
 Veivasin siis ostamani pantalangan renkaiksi ja laskin renkaat ja jaoin ne sopiviin pätkiin. Tein ketjun pätkät ja laitoin väliin Swarovskin pyöreät 6 mm kristallit. Swarojen värikin vaihtui moneen kertaan, koska 6 mm pyöreät kristallit "uppoavat" ketjuun, joten värin piti olla sellainen, joka kuitenkin näkyy. Kokeilin useita värejä, kirkas upposi liikaa, ei näkynyt hopean säihkeestä, samoin kävi suosikkivärilleni, Vitrail Medium Lightille. Lopulta päädyin helmikamuni konsultaation jälkeen käyttämään kahta eri sinistä, tummaa indigon sinistä ja vaaleampaa, jonka nimeä en enää muista. Ylläolevasta lähikuvasta sävyjen erot näkyvät hyvin. Kaulakorusta tuli sopivan pitkä, ei tarvita lukkoa ja ulottuu rinnuksille sopivasti. Pantalangasta tehty spiraaliketju on näyttävä, sileän ja röpelöisen vuorottelu antaa hopealle lisäsäihkettä. Täytynee hiljalleen tehdä muutkin kurssilla aloittamani hopeakorut loppuun. Osa tulee lahjaksi ja loput sitten itselle. Kunhan joskus valmistuvat...

2 kommenttia:

Miina kirjoitti...

Upeaa ketjua!! :) Tosi hyvän näköinen tuo röpelöiden ja sileiden lenkkien vuorottelu, enpä olekaan ennen nähnyt tuollaista :)

Virve kirjoitti...

Hei Miina! Mm. Kalevalakorulla on Setukaiskääty tehty vuorottelemalla röpelöä ja sileitä lenkkejä. Idea on kiva, kun pelkkä spiraali ei pyöreästä langasta tehtynä ole lainkaan niin näyttävä.