maanantai 2. toukokuuta 2011

Elongate Kate ja Windsor Kate

Elongate Kate
Vaput on sitten juhlittu. Vähän hassua, että oli vain viikko väliä pääsiäisen jälkeen, ei oikein jaksanut innostua vapusta. Hyvä, että oli ehtinyt mämmit ja suklaamunat syömään, kun jo piti simaa siemailla ja vappupalloja puhallella. Mutta tilaustöitäkin olen ehtinyt tekemään muiden töiden ohella. Tässä kahdet tilatut nykkelihelmet. Elongate Kate on samantyylinen taannoin tekemäni Sophisticated Katen kanssa, tilaaja oli ihastunut niiden turkoosiin ja harmaaseen sävyyn ja toivonut samoja sävyjä omiinsa. Tilaus oli tehty jo ajat sitten ja tilaaja jo kuulemma malttamattomana odotteli helmiään. Minullahan tunnetusti on hidas työtahti ja epätasainen, joskus haudon ideoita todella pitkään ja korut ovat vaiheessa, joskus taas ryöpsähtää kerralla useita koruja valmiiksi asti. Tuulellakäypä taidan olla. 

Yritin Elongate Katessa siis toivomuksen mukaisesti säilyttää turkoosin ja harmaan sävymaailman käyttämällä turkooseja howliitteja, aitoja turkooseja sekä turkoosinsinikirjavia helmiä. Hienostuneen siniharmaan säväyksen antoivat labradoriittihelmet ja siniharmaat helmiäislasihelmet. Siemenhelmet ovat samat kuin Sophisticated Katessa, ihanat kirkkaat sisältä mustaksi värjätyt isot siemenhelmet. Ne ovat suosikkejani, niistä saa hienon epämääräisen tummahkon harmahtavan säväyksen. Sisältävärjätyt siemenhelmet ovat aika jänniä, koska päällä oleva kirkas kerros muuttaa väriä mutta antaa kiiltoa. Toivon, että nykkelihelmien tilaaja on tyytyväinen helmiinsä, vaikka joutuikin odottamaan niitä. Hyväähän kannattaa aina odottaa.
Windsor Kate
Windsor Kate -nykkelihelmien tilaaja taas toivoi mustaa ja vaaleanpunaista helmiinsä. Se osoittautuikin yllättävän vaikeaksi haasteeksi. Mielessäni oli visio herkän vaaleanpunaisista helmiäislasihelmistä ja mustat lasihelmet osoittautuivat liian koviksi niiden kanssa. Näitä helmiä pohdin ja kokeilin eri yhdistelmiä tovin, kunnes päädyin käyttämään mustansävyisiä luonnonkivihelmiä lasihelmien sijaan. Luonnonkivihelmissä oli pehmeämpi värisävy ja käytin erilaisia luonnonkivihelmiä. Hematiittia, larvikiittia, musta akaattia, laavakiveä. Lisänä käytin mustanharmaita Black Diamond -väriä olevia särmikkäitä lasihelmiä. Vaaleanpunaisten helmiäislasihelmien kanssa käytin sävyyn sopivia hennon vaaleanpunaisia lasihelmiä ja ihania viistehiottuja ruusukvartsihelmiä. Ruusukvartsissa on juuri sopiva hento lähes läpinäkyvä väri. Siemenhelmet ovat vaaleanpunaisia hopeasisustaisia helmiä, jotka hohtavat juuri sopivasti. Helmien tilaaja oli tyytyväinen helmiinsä ja toivottavasti niistä on hänelle pitkään iloa.

3 kommenttia:

kuparikukka kirjoitti...

Ihanat värit molemmissa, tykkään erityisesti tuosta missä on yhdistetty mustaa ja vaaleanpunaista, toimii! :)

Mags kirjoitti...

Tosi ihanat turkoosit sävyt <3

Virve kirjoitti...

Kiitos Ihanat Naiset! Kehut lämmittivät yhtä ihanasti kuin takkatuli selkäni takana. Hrr, kylmä toukokuu!