lauantai 10. syyskuuta 2011

Malfa

Malfa -rannekoru
Orfeuksen selkeän graafisen värimaailman innoittamana tein toisenkin rannekorun musta-harmaa-hopea -väreillä. Maitomaisen harmaat akaatit olivat tämän korun lähtökohtana. Ne saivat kaverikseen hopeanväriset metallihelmet, hematiitin väriset helmiäislasihelmet ja särmikkäät kirkkaat ab-käsitellyt  helmet. Näiden neljän 10 mm pyöreän helmen väleihin laitoin isot kirkkaat pyöreät strassirondellit erottamaan helmet toisistaan. Minulla oli vain kuusi strassirondellia, joten koruun tuli vain kaksi isoa neljän helmen settiä. Ei ihan riittänyt rannekoruun, joten piti miettiä, miten ratkaista ongelma. 
Helmien koon vaihtelu tekee koruun hauskan aaltoilun
 Aikani ongelmaa pohdittuani päädyin laittamaan kolme pienempää kolmen helmen settiä. Taas strassirondellien määrä ratkaisi setin helmien lukumäärän. Tarvitsin kolme settiä ja minulla oli vain kuusi pientä strassirondellia, joten yhteen settiin tuli vain kolme helmeä. Strassirondellit olivat 6 mm, joten helmetkin olivat samaa kokoa. Päädyin laittamaan setin keskelle kirkkaan lasihelmen ja sen ympärille vaalean harmaat helmiäislasihelmet. 
 Koko ei vieläkään ollut sopiva, joten laitoin keskelle settien väliin pari 8 mm helmiäislasihelmeä, kahta eri harmaan sävyä ja vielä kolmannen helmen korun toiseen päähän, jotta koko oli sopiva. 
Huomaatko missä lisätyt helmet ovat?
Lukoksi laitoin korun tyyliin sopivan suorakulmion muotoisen koristeellisen salpalukon. Korua tehdessäni mielessäni alkoi pyöriä nimi Malfa. Korusta tuli hauskan aaltoileva eri kokoisten helmien ansiosta ja isot strassirondellit rikkovat kauniisti helmien pyöreyden ja antavat vähän suorakulmaisuutta, joka toistuu myös korun lukossa.

3 kommenttia:

Miina kirjoitti...

Tosi tyylikäs koru! Helmien kanssa kikkailut ei ainakaan haittaa, tulipahan uniikkia ja kauniin aaltoilevaa jälkeä :)

outiriina kirjoitti...

kaunis ja yksilöllinen :)

Johanna kirjoitti...

Hieno on, ihanat noi starassirondellit! Pienet helmet sopivat hyvin väliin.