keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Töitä ja tilaustöitä

Omat uudet nykkelihelmet
Aika on hurahtanut todella nopeasti. Huomasin, että edellinen blogitekstini on huhtikuun lopulta. Voisi luulla, että olen laiskotellut mutta kaikkea muuta. Toukokuu meni koulussa niin nopeasti, ettei ehtinyt juuri kissaa sanoa. Yhtäkkiä tajusin, että pitää saada kaikki keskeneräiset työt valmiiksi, eikä mitään voi jättää kouluun kesäksi ja niin se toukokuu sitten hurahti. Kesäkuussa pidin viikon lomaa ja palasin sitten kesäksi takaisin työhöni. Lomallani olin ahkerana mutta siitä tulee juttua vähän myöhemmin. En todellakaan ole laiskotellut, ensi töikseni tein itselleni uudet nykkelihelmet. Ja itse tekemistäni lamppuhelmistä tietysti. Halusin kokeilla nyt uudenlaista mallia ketjulla, ja kukapa olisi parempi koekaniini kuin minä itse. Työssäni nykkelihelmet joutuvat kovaan käyttöön ja siinähän tulee uusi malli testattua.
Nykkelihelmiä voi pitää myös näin.
Nyt on nykkelihelmet olleet kuukauden verran käytössä ja hyvin ovat kestäneet. Pidän uudesta mallista itse kovasti ja niin pitävät muutkin, uutta mallia ovat jo työtoverit tilanneet. Uusi nykkelihelmimalli on siitä monikäyttöinen, että sitä voi pitää kaulassa myös kaksinkertaisena, jolloin siitä saa lyhyen kaulakorun.
Paksut Enkelipiinat sateenkaarenväreissä.
Heti kesän alkuun minulta tilattiin yllä olevat neljä rannekorua. Asiakas ihastui aiemmin tekemääni jouluiseen Paksuun Enkelipiinaan mutta halusi enkelit eri väreissä. Korut menivät lahjoiksi ja hän oli tarkoin harkinnut värit koruihin. Ketjuna on 2 mm alumiinilangasta tehty piina, kuten alkuperäisessä korussakin. Alumiinilanka on ihanan kevyttä mutta paksuudessaan hyvin näyttävää ja pitää hyvin värinsä. Näin paksusta langasta tehtynä ei piinakaan ollut piinaa, vaan itse asiassa aika mukavaa ja helppoa tehdä loppujen lopuksi.

Kesäni on työntäyteinen mutta yritän olla ahkerampi blogipostauksissa. Harvat vapaahetkeni kuluvat joko tilaustöissä tai lamppuhelmien teossa. Ostin näet luokkatoverini kanssa puoliksi omat vehkeet lamppuhelmien tekoon keväällä ja niiden parissa on kulunut runsaasti aikaa. Huomaan jo nyt kehittyneeni helmien teossa mutta lamppuhelmistä on luvassa postausta myöhemmin.

8 kommenttia:

iidaer kirjoitti...

tuliko omat vehkeet lamppuhelmiä varten kalliiksi? mää tahtoo kans! oon täällä kihniössä ollut oikeestaan koko kesän ja monet kerrat miettinyt että voi kun pääsis helmeilemään, ees hetkeksi =D.

Virve kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Virve kirjoitti...

kyllähän ne jonkun tontun maksaa kaikkinensa ja pitää olla tilat, plus menee sit sähköö ja kaasuu ja tietty lasia. Mutta kyllä se helmenteko on niin ihanaa, ei siitä pääse mihinkään.

iidaer kirjoitti...

jep =). on se kyl kivvaa hommaa! joskus ku on hyvät tilat ja miljuunia rahhoo ni vois kyllä hommata, ties vaikka perustettas rikun kanssa joskus oma pulju! =D

Mags kirjoitti...

Mulla on varmasti jäänyt jouluinen enkeli näkemättä, mutta nämä rannekorut on niin viehkot! Alumiinipiina vaikuttaa kiinnostavalta. Ja sun lamppuhelmiä ei voi olla ihailematta :-D

Meke kirjoitti...

Upeita, taas kerran! Pitääkin pitää mielessä tuo alumiinilanka. Itse olen joskus joulun aikaan kokeillut paksumpaa punaista ja vihreää, mutta jos lenkeissä kestää voisi kokeilla hopeankin värisenä.

outiriina kirjoitti...

ihania on, sekä nykkelihelmet että rannekorut :))

Kati kirjoitti...

Kauniita, todella monipuolisia koruja :)<3