tiistai 16. lokakuuta 2012

Hollow

Hollow -sarja kaulakoruja.
 Tulipa vietettyä muutama syyslomapäivä mökillä ihanissa syysmaisemissa. Siellä inspiroiduin tekemään sarjan kaulakoruja taannoin tekemistäni ontoista helmistä. Tein tuossa postauksessa korusommitelmia ontoista helmistä mutta lopullisista koruista tulikin hyvin erilaisia. Niin se usein käy, matkan varrella ideat muuttuvat, kypsyvät ja kehittyvät ja lopulliset korut poikkeavat paljonkin alkuperäisistä ideoista ja sommitelmista. Yhdistelin onttoja lasihelmiä metallihelmiin ja näin syntyi Hollow -sarja kaulakoruja. Keveyttä kaulakoruihin sain käyttämällä organza- ja satiininauhan yhdistelmiä. Ohut ketju nauhojen lisänä antaa vahvuutta, ontotkin helmet painavat aika paljon, ja koruille viimeistellyn ulkonäön. Kaikissa kaulakoruissa on papukaijalukko ja lyhyt säätöketju.
Kaulakorut standeilla Vihmun syyspajassa.

2 kommenttia:

Meke kirjoitti...

Ihania :) Etenkin tuo missä on keltaista on kovasti mieleen...kuulin kurssilla, että onttoja helmiä tehdään yhdistämällä kaksi helmeä tikussa yhteen - eli ei ihan tällaisen keltanokan puuhaa :)

Sulla on muuten tosi kivat sivut. Tykkään tuosta galleriasta, mistä pääsee eteenpäin - kiva poiketa kun moni työ näkyy heti etusivulla ja löytää sen minee on tänään suunnistamassa.

Virve kirjoitti...

Kiitos! Pidän itsekin tästä juuri siksi, että heti näkee useamman kuvan. Joo, ontot helmet vaativat vähän kokemusta ja ovat aika haastavia. Mutta periaate on, että laitetaan kaksi helmeä ikäänkuin yhteen mutta jätetään ilmaa väliin. Toinen, vielä haastavampi tapa tehdä onttoja helmiä on tehdä ne onttoon tikkuun ja puhaltaa ilmaa helmeen. Sitä en ole minäkään vielä kokeillut.