tiistai 9. elokuuta 2011

Hullu Kasi

Hullu Kasi -setti
Armas sisareni täytti vasta pyöreät 40 vuotta ja innostuin tekemään hänelle lahjaksi korusetin Sterlinghopeasta. Aloitin kyseisen setin tekemisen ollessani hopeaketjukurssilla tämän vuoden tammikuussa. Malli ei ole omani, vaan kirjasta, ja nimikin tulee sieltä. Se oli alunperin Crazy Eight, koska kirja on englanninkielinen mutta otin vapauden suomentaa nimen. Pidän enemmän Hullu Kasista. Muutin alkuperäistä mallia vain siten, että tuplasin pienet yhdistävät renkaat, jotta korusta tulisi kestävämpi. Kuten opettajani hopeaketjukurssilla sanoi, yksinkertainen lenkki on aina heikoin lenkki ja hänen ehdotuksestaan laitoin pienet lenkit kaksinkertaisina. Ei hullumpi ehdotus, sen verran painava kaulakorusta tuli valmiina. Helminä käytin Swarovskin pyöreitä 6 mm kristalleja ja väriksi valitsin pitkän pohdinnan jälkeen Jet Nutin pelkän mustan sijaan. Mielestäni mustasta olisi tullut liian kova jotenkin, vaikka sisareni pitää mustasta mutta hän pitää myös ruskeasta ja Jet Nut oli juuri sopivan mustanruskea. 
Yksityiskohta Hullusta Kasista
Ylläolevasta lähikuvasta näkyy hyvin kristallien mustanruskea väri. Lukkoina käytin möhkölukkoa, eli isoa papukaijalukkoa ja lukon vastakappaleeksi laitoin korukamuni Katin ehdotuksesta 2 mm langasta tehdyn ison renkaan, samoja renkaita kuin korussa on muutenkin. Kati innostui mallista myös ja teki sellaisen itselleen mutta mustilla Swaroilla, mikä sopii hänelle hyvin. Mallia oli kiva tehdä, vaikka se näyttää monimutkaiselta, se oli aika helppoa ja joutuisaa. Raskainta oli 2 mm hopealangan sahaaminen renkaiksi ja niiden renkaiden käsitteleminen, on se paksu hopealanka sen verran jöötiä kamaa. Korut voi myös yhdistää, jolloin saa yhden pitkän kaulakorun. Myllytin korut käsin isoa tyhjää lääkepurkkia käyttäen ja hieno kiilto niihin tulikin. Lienee turha mainita, että sisareni piti koruistaan kovin.

5 kommenttia:

Tanja kirjoitti...

Onpas nätti :) ihan uus malli mulle.

kuparikukka kirjoitti...

Uusi malli mullekin, todella kaunis ja näyttävä! :)

Virve kirjoitti...

Kiitos! Uusi malli oli mullekin mutta ihastuin heti. Ja pienin muunnoksin siitä saa vaikka mitä.

Johanna kirjoitti...

Tuo on kyllä tosi hieno! En ole nähnyt samanlaista ennen.

Virpi kirjoitti...

Lahjansaajana voin kertoa että koru on aivan huippu-upea! Rannekorua on tullut pidettyä joka päivä, kun sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. On näyttävä, muttei liikaa. Eipä tuo kaulakorukaan pitämättä jää,... :)