torstai 11. elokuuta 2011

Nykkelihelmiä Vihmukauppaan

Addica Kate -nykkelihelmet
Ohhoh, siskon synttärireissu on sitten ohi. Oli aika rankka viikko juhlavalmistelujen ja lähtövalmistelujen parissa. Sain sentään jotain aikaiseksikin. Innostuin nimittäin tekemään nykkelihelmiä ihan kauppaankin asti. Tähän astihan niitä on tullut tehtyä vain tilauksesta. Helmivalikoima oli vain rajattu, nimittäin pakkasin tyyliin "viidessä minuutissa mitä ehdin mukaan kopaista" mutta yllättävän kivoja helmiä tuli otettua mukaan. Kehittelin vähän uuden mallin, jota on nyt kivempi tehdä, entiseen ehdin jo kyllästyä aika totaalisesti. Yllä ihanat mustan tummansiniset Addica Kate -nykkelihelmet. Musta sopii hyvin tummansinisen kanssa ja pikkuisen laitoin mausteeksi harmaata ja kirkasta. Nimi Addica on vähän vahinko, tarkoitin Attica mutta sisareni kuuli väärin ja kirjoitti Addica ja se nimi sai sitten jäädä, kun tuumasin, että hyvähän sekin nimi on. Joskus sattuu kivoja vahinkoja.
Berry Kate -nykkelihelmet
Syksyn marjojen vaikutus näkyy selvästi Berry Katessa, ihania punaisia helmiä, joukossa vähän mustaa ja harmaata. Alunperin ajatuksenani oli tehdä oikein synkän mustanpunaiset helmet mutta matkassa ollut helmivalikoimani ei ollut siihen sopiva, vaan helmistä tuli herkullisen syksyisen marjaisat.
Sea Witch Kate -nykkelihelmet
 Turkoosihan on ollut tämän kesän paljon käytettyjä lempivärejäni, joten en voinut olla tekemättä turkooseja nykkelihelmiä. Tällä kertaa mausteena turkoosin kanssa kokeilin vihreää, tummana ja merenvihreänä sekä sinistä. Lopputuloksena kaunis sekoitus, josta tuli mieleeni merinoita, siitä nimi Sea Witch Kate.
Sereneidi Kate -nykkelihelmet
Ja viimeisenä muttei vähäisimpänä kauniin kesäisen turkoosit nykkelihelmet kesää muistellessa. Sisarentyttäreni nimeämät Sereneidi Kate -nykkelihelmet. Sereneidistä tulee jotenkin merenneito mieleeni. Ja nimenomaan Sereneidi, ei Serenade. Neidi tuo neidin mieleeni, ilmeisesti siitä yhdistyi mielessäni helmien värin kanssa merenneito.

Ei kommentteja: