torstai 1. joulukuuta 2011

Chains

Mermaid's Secret -kaulakoru
Huomaan itseäni vaivaavan luokittelun vimman, tuon ihmisen peruspaheen. Hyveiden, kuten kärsivällisyyden, suhteen tunnustan olevani kovin vajavainen mutta paheita minulla riittää. Me ihmisethän olemme tunnetusti taipuvaisia luokittelemaan kaiken lajeihin, lokeroihin, sarjoihin tai mihin vaan. Se on tapamme käsitellä ja käsittää meitä ympäröivää maailmaa. Minun tapani käsitellä korujen maailmaa on lajitella ne sarjoihin. Teen uniikkeja koruja mutta nykyisin yhä useammin huomaan joistakin koruista poikivan useampia koruja ennen kuin jokin teema on töissäni käsitelty. Näin syntyy kuin itsestään pieniä korusarjoja. Yhdelle tällaiselle korusarjalle annoin nimeksi yksinkertaisesti Chains, toki jokaisella korulla on sitten oma nimensä vielä. Tein jo kesällä muutaman lukottoman pitkän kaulakorun, joissa yhdistin valmista ketjua helmiin. Tätä samaa teemaa jatkoin edelleen. Ketjuna laadukas ja aika jykevä valmis Jaseron -ketju. Valmista ketjua minulla on eri vahvuuksia mutta pidän jykevistä ketjuista eniten. Mermaid's Secret suorastaan kuiskii salaisuuksiaan harmaiden akaattien ja violettien Picasso jaspisten ja lasihelmien voimin. Tumma, jykevä ketju kokoaa salaisuuden yhteen. Pitkä kaulakoru ei tarvitse lukkoa.
Nautica -kaulakoru
Merellinen olo tulee Nautican tummansinisistä ja turkooseista helmistä. Tummansiniset mattapintaiset akaatit ja kiiltävät lapis lazulit sopivat mainiosti turkoosien säröakaattien ja howliittien kanssa yhteen. Varsinkin kun ne yhdistää antiikkihopeanvärisellä jykevällä valmiilla ketjulla. Vai pitäisikö ketjun väriä kutsua nikkelinväriksi? Siitä vain tulee ikävä mielleyhtymä nikkeliin, jota nämä korumetallit siis EIVÄT sisällä. Värinä se kyllä kuvaa tuota hopean sävyä hyvin, paremmin kuin antiikkihopea, joka ehkä olisi hiukan tummempaa. Vai puhuisiko tinan väristä? Näitä kaikkia väri-ilmaisuja näkee käytettävän tästä hiukan tummemmasta hopean väristä.
Sleeping Sun -kaulakoru
Aurinko voi uinua tässä korussa mutta ketju loistaa. Huomannette eron ketjun värissä? Keltaista Lemon jadea, keltaisia, oransseja ja harmaita lasihelmiä on yhdistelty vapaasti ja epäsymmetrisesti erimittaisilla kirkkaanhopeanvärisillä Jaseron-ketjunpätkillä. Samalla tavoin vapaasti ja vapautuneesti on kaikki Chains -sarjan kaulakorut tehty yhdistelemällä helmiä ja ketjunpätkiä vähän silmän ja mutu-tuntuman mukaan, ottamatta sen kummempaa stressiä suunnittelemisesta. Pidin näitä koruja tehdessäni oikein  hauskaa ja koin hyvin vapauttavana tehdä koruja ihan vain lonkalta. Joten Chains-sarjaa taitaa tulla jatkossakin lisää...

2 kommenttia:

outiriina kirjoitti...

voi miten kauniita, kaikki kolme :) oot sinä taitava :))

Johanna kirjoitti...

Ihania kaikki, tosi kauniit väriyhdistelmät!:)