lauantai 3. joulukuuta 2011

Waterlily

Waterlily -setti
 Muistattehan taannoin kesällä, kun kirjoitin lamppuhelmikurssista? Viimeinkin tekemäni helmet päätyivät valmiiksi koruksi. Tai tarkemmin sanoen osa niistä.
Nyt sen voi jo paljastaa, vaikkei se mikään kauhea salaisuus olekaan ollut: lähden tammikuussa opiskelemaan koruntekoa tosissani. Kesäinen lamppuhelmikurssi oli oikeastaan vain lähtölaukaus opinnoille. Tuolloin uskalsin vihdoinkin myöntää itselleni todellisen salaisen haaveeni, sen jälkeen lausuin sen ääneen, ja se lakkasi olemasta salainen haave muuttuen joksikin sellaiseksi, minkä oikeasti voisi toteuttaa. Opinnot tosin alkavatkin vuotta aiemmin kuin alunperin piti mutta hetken nikoteltuani päätin hakea opiskelemaan. Elämässä ei niinkään ole kyse uskalluksesta tarttua tilaisuuksiin, vaan enemmänkin siitä, että huomaa koska se tilaisuus osuu kohdalle. Minä huomasin nyt tilaisuuteni tulleen.

Pääsykokeisiin piti tehdä jotain ja päätin tehdä korun itse tekemistäni lamppuhelmistä. Halusin korusta niin omatekoisen kuin pystyisin tekemään ja jotenkin tuntui muutenkin oikealta käyttää itsetehtyjä helmiä hakiessani kouluun, jossa tehdään myös itse helmiä. Kävinhän lamppuhelmikurssinkin tuossa samaisessa opinahjossa ja katselin sitä vähän sillä silmällä, josko se olisi sellainen paikka, jossa haluaisin opiskella koruntekoa. Ja tunsinkin kesällä siellä heti oloni hyvin kotoisaksi ja nyt oikein innolla odotan opintojen alkamista.
Waterlilyn kaulakoru pidennettynä yhdellä rannekorulla
 Suunnittelin tekemistäni lamppuhelmistä muunneltavan korusetin, joka koostuu lyhyehköstä kaulakorusta ja kahdesta rannekorusta. Korusetti on näin monikäyttöisempi, voit pitää kaulakorun lyhyenä ja käyttää jopa kahta rannekorua tai voit pidentää sitä vähän ja käyttää yhtä rannekorua tai sitten voit pitää pitkää kaulakorua.
Waterlily pisimmillään
Kaikki korun lamppuhelmet ovat erilaisia keskenään mutta niiden värimaailma on sama, joten ne sopivat yllättävän hyvin yhteen. Erilaisuus johtuu ensinnäkin minun heikohkoista taidoistani, tein ensimmäistä kertaa lamppuhelmiä, ja voin kertoa, ettei se ole todellakaan helppoa. Toiseksi halusin kurssilla kokeilla monenlaista tekniikkaa ja juttua, olihan viikon kurssi loppujen lopuksi aika lyhyt aika. Älysin sentään pysytellä suurin piirtein tietyissä väreissä, jotta helmistä voisi edes jotain korua tehdä. 

Halusin peittää lamppuhelmien isohkot reiät, joten kiedoin ja kieputin ne hopeanvärisellä metallilangalla ja linkitin yhteen renkailla siten, että lopputulos on kolmiulotteinen ja elävän näköinen. Hopeanväri korostaa kauniisti helmien turkoosia ja sinistä sävyä ja juuri väri toi mieleeni veden. Korun viehkeys ja herkkyys taas toi mieleeni liljan, siitä korun nimi Waterlily. Näissä helmissä lasin läpikuultavuus tulee kauniisti esiin. Juuri tuo ominaisuus onkin se, mikä minua lasissa niin kiehtoo ja mitä halusin lamppuhelmissä tutkia ja tuoda esiin. 

1 kommentti:

outiriina kirjoitti...

yksinkertaisesti IHANA setti - minun lempivärini :)