keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Vihaan maanantaipäiviä"Vihaan maanantaipäiviä" -helmet

Maanantai oli oikea Karvisen päivä minulle. Karvinenhan vihaa maanantaita ja vähän semmoinen fiilis oli nyt maanantaina. Sen huomaa maanantain helmistä. Helmien reiät olivat terävän piikkisiä, helmet epäkeskoja....Äh, mikä maanantai! 

Pienet perushelmet alkavat sujua
 Tiistai oli parempi päivä ja sitten alkoi viikko taas sujua. Maanantait ovat kuulemma huonoja helmipäiviä, tiistai on paras, keskiviikko aika hyvä ja torstaina alkaa jo viikonlopun odotus. Nyt on toinen kouluviikko jo puolivälissä ja edelleen olen yhtä täpinöissäni lamppuhelmistä. Joka päivä oivallan ja opin jotain lisää. Kuten ylläolevasta kuvasta näkyy, pienet perushelmet alkavat jo sujua. Reiät ovat kauniit, sileän pyöreät, helmet joltisenkin symmetriset ja tasakokoiset.
Lisää täpliä toisella viikolla
 Täpliin olen ihastunut ja niitä täytyy vielä harjoitella lisää. Pidän etenkin kuvan oikeassa laidassa olevasta punatäpläisestä helmestä. Kirkas punainen sopii hyvin tummaan harmaaseen pohjaväriin. Pohjaväri on kirkas ja punainen opaakki, joten täplät erottuvat hyvin ja helmi on silti ihanan lasimaisen läpikuultava. Jätin tarkoituksella punaiset täplät hieman koholle, pidän nystyröistä. Ei kaiken tarvitse olla aina niin tasaista ja sileää. Täpläni tuppaavat vaan olemaan erikokoisia ja siellä täällä. Siis lisää harjoitusta....
Ensimmäinen sommitelmaharjoitus kaulakorusta
Ensimmäiseen sommitelmaharjoitukseen piti valita jotain jo tekemistään helmistä ja sommitella niistä kaulakoru. Kaulakoru tehtiin ihan yksinkertaiseen mustaan nyöriin. Kääk! Helmeni kun olivat sitä ja tätä väriä ja sitä ja tätä kokoa. Enhän ollut tehnyt niitä mitään korua varten. Silti niistä sai sommiteltua yllättävän hyvän korun. Arkikoruksi hyvin sopiva, ainoastaan solmun vaihtaisin säädettäväksi solmuksi. Minä kun en sellaista osaa vielä tehdä, en ole oikeastaan tehnyt juurikaan koruja nyöriin, joten ei ole tullut opeteltua säädettävää solmua. Nyt sellaista tähän kaipasin, se on siistimpi kuin tekemäni tavallinen solmu. Mutta tämähän olikin vain sommitelmaharjoitus. 
Ensimmäinen sylinterihelmi
 Sylinterihelmet olivat minulle vaikeita. Mielestäni tein niitä usemman kuin yhden mutta tämä yksi sieltä jäähdytysuunista löytyi. Lieneekö muut räjähtäneet uuniin, niinkin voi joskus käydä. Mutta tämä ainokainen olikin sitten hieno, jopa omasta liian kriittisestä mielestäni. Se on reilu parin sentin mittainen ja reilun sentin paksu. Näitäkin täytyy harjoitella lisää, pidän näes pitkistä helmistä.
My Boy Lollipop, ensimmäinen tikkarihelmi
Ihka ensimmäinen tikkarihelmi. Helmi on niin tikkarin näköinen, että nimitys sopii hyvin. Tässä kokeilin twistietä, eli kierrettyä kaksiväristä stringeriä. Tämä twistie, joka muuten oli todella hankala tehdä, kierrettiin sitten pyöreän yksivärisen helmen ympärille, sulatettiin sisään ja helmi litistettiin. Litistys ei ihan osunut kohdalleen, reikä on hiukan vinossa, jos tarkkaan kuvaa katsoo. Ja twistiesta nyt tuli semmoinen kuin tuli....

3 kommenttia:

. kirjoitti...

Hienot helmet, KAIKKI. niin tarkoitankin. t:)Koralli

Tanja Janhunen kirjoitti...

Ihania kaikki tyynni :)

Kati kirjoitti...

Ihanat lamppuhelmet!

Koru on niin raikkaan kaunis :)