sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Frozen Lake
Frozen Lake -rannekoru
Nyt onkin sitten uusi vuosi ja uudet kujeet. Paljon uusia asioita ja suunnitelmia on muhimassa ja tapahtumassa. Aloitan koruopinnot, eli lähden toteuttamaan yhtä haavettani. Odotan opintoja innolla. Opintojen ja perhe-elämän yhteensovittaminen tulee varmaan olemaan haasteellista. Talvisissa tunnelmissa alkaa tämä koruvuosi. Frozen Lake on korusetin nimi. Tavoittelin korussa huurteista sinistä värimaisemaa, siitä nimi Frozen Lake. Huurteisia vaaleansinisiä akaatteja, vaaleansinisiä, kirkkaita ja harmaita lasihelmiä yhdistettynä talviseen kylmään tumman hopeanväriseen ketjuun ja lukkoihin.
Frozen Lake -setti
Opintojen ohella on tänä vuonna tarkoitus panostaa todella Vihmun kehittämiseen ja Vihmukaupan pyörittämiseen. Mielessä pyörii jo monia koruideoita kauppaa varten. Haluan selkeyttää korujen tekemistäni, luoda selkeitä linjoja, korusarjoja, sen sijaan, että tekisin vain satunnaisesti, mitä mieleen juolahtaa. Haluan luoda monikäyttöisiä, ajattomia koruja, jotka silti sopivat toistensa kanssa yhteen. Huomaan selvää kehitystä korujen teossani, muotokieleni on selkeytynyt ja vahvistunut. Tarkoitus onkin kehittyä ja mennä eteenpäin sekä elämässä että taiteessa eli omalla kohdallani korunteossa. Minulle korunteko on taidetta, tapa ilmaista itseäni ja ajatuksiani. Se on tie, jota pitkin tallustan, alati mutkitteleva mutta silti eteenpäin vievä.
Frozen Lake -setti yhdistettynä
Tämä korusetti on jo kolmas uuteen Vihmun Swivel -sarjaan. Muistattehan aiemmin tekemäni Neithan ja Absencen? Ne ovat ne kaksi aiempaa settiä Swivel -sarjaan. Nimi Swivel tulee koruissa käytetyistä pienistä karabiinilukoista mutta se kuvaa myös oivasti korujen monikäyttöisyyttä. Ja tämä korujen monikäyttöisyys on se kantava idea, joka kiehtoo mieltäni jatkuvasti. En toki aio heittäytyä pelkästään monikäyttöisten korujen tekijäksi, vaikka ideaa kovasti hehkutankin. Olen edelleen yhtä innostunut erilaisista koruntekotekniikoista kuten ennenkin ja aion jatkossakin aina aika ajoin tehdä sukelluksia eri koruntekotekniikoiden maailmoihin ja katsoa mitä mielenkiintoisia korukokeiluja niistä sukelluksista syntyy. Tälläkin hetkellä on paljon keskeneräisiä töitä odottamassa aikaa, jolloin ne ehtisi tehdä loppuun. Ainakin siemenhelmitekniikoilla on koruja tulossa unohtamatta kiehtovia kieputtelukoruja. Ja opintojen myötä toivottavasti syntyy mielenkiintoisia ja upeita koruja. Niistä saatte sitten lukea korutarinoita myöhemmin.5 kommenttia:

outiriina kirjoitti...

ihanasti oot saanut tuohon frozen lake-settiin juuri tämän sinisen hetken, joka parhaillaan ikkunasta ulos katsoessa on hiipumassa illan tummuuteen. kaunista, kaunista :) toivottavasti ennätät koruopinnoiltasi blogiakin päivittää, tätä on ollut mukava seurata. onnea matkaan opintiellesi :))

Johanna kirjoitti...

Tosi kauniit korut ja hienon väriset. Paljon onnea opintoihin!:)

Virve kirjoitti...

Kiitos Outiriina ja Johanna! Yritän silti ehtiä blogia päivittää!

Marissa kirjoitti...

Upeaa!! Onnea uudelle elämälle! Saanen kysyä missä aloitat opiskelun?
Itse aloitin syksyllä täysipäivä'isen opiskelun(kallistuin loppujen lopuksi sittenkin valokuvaajaksi, koska kouluun oli vaikea päästä ja minä pääsin...) mutta väitän, että uudet ovet ovat sinullakin jo raollaan, ja on upeaa saada opisikella aikuisena! Päivääkään en ole katunut!

Koru, tämäkin, on kaunis!

Virve kirjoitti...

Kiitos Marissa! Aloitin Ikatassa lasipuolen koruopinnot ja ensimmäinen viikko on jo takana. Onnea sinullekin valokuvaajan opinnoillesi! Uusia ovia on tässä tarkoituskin availla pikkuhiljaa, ettei käy elämä tylsäksi!