keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Ennen kesälomaa

 Xmas Kate -nykkelihelmet korjattuna
Löysin koneeltani pari kuvaa ennen kesälomaa tehdyistä koruista. Xmas Katen olen tehnyt jo aiemmin ja korjannutkin jo. Nyt se oli taas katkennut, nykkelihelmien omistaja kiikutti taas minulle pussin helmiä, hän oli jälleen onnistunut keräämään lähes kaikki helmet talteen ja lupasin korjata nykkelihelmet ennen lomaani. Omistaja pitää helmistään kovasti ja mikäs on pitäessä, pidän niistä itsekin, ne ovat raikkaan väriset, nuorekkaat ja sopivat omistajalleen erinomaisesti. 
Xmas-nilkutin
Nykkelihelmien korjaaminen venähti kiireitteni takia ja omistaja joutui odottamaan helmiään tovin, joten tein hänelle ilahduttaakseni vielä nilkkakorun eli nilkuttimen lahjaksi. Käytin nilkuttimessa nykkelihelmien sävyjä, koska tiesin hänen pitävän ainakin punaisesta ja kirkkaasta. Toivon hänen pitävän tästäkin korusta. Tarina ei vielä kerro mitä hän oli näistä mieltä. Ihania punaisia Swarovskin biconeja yhdistettynä kirkkaisiin ja hopean värinen ketju. Ihan selvä Xmas nilkutin, vaikka onkin kesä. 
Seaside Kate -nykkelihelmet
Ennen kesälomaa tein vielä yhdet turkoosit nykkelihelmet, turkoosi on ollut nykkelihelmissä suosittu väri. Seaside Kate, jossa turkoosiin yhdistetty harmaita ja hopean sävyjä. Veden viileyttä ja kesän raikkautta. Näidenkin tilaaja piti helmistään kovasti. Nykkelihelmet ovat tosiaan olleet niin suosittuja, etten ole ehtinyt tekemään niitä kauppaan, vaan kaikki ovat olleet tilattuja ja lisää tilauksia tuli loman aikana. Tarkoitukseni kyllä on ehtiä tekemään nykkelihelmiä kauppaan asti. 


Nykkelihelmiinkin, kuten kaikkiin koruihini yleensä, liittyy tarina. Olen sen jo tainnut kertoakin mutta kertaus on opintojen äiti ja uusia lukijoita ajatellen kerron sen nyt uudelleen. Olin palailemassa hoitovapaalta töihin, kun työkaverini Kati kyseli, olenko tehnyt koskaan avainhelmiä, hän oli katsellut Vihmugalleriasta muttei löytänyt kuvaa semmoisista ja nyt hän olisi sellaisia vailla. No en ollut tehnyt sellaisia, en ollut kuullutkaan sellaisista mutta äkkiäkös selvitin häneltä millaisia hän oikein tarvitsi. Tein useamman väriset kokeeksi, kun en tullut kysyneeksi mistä väristä hän piti. Ja mustastahan Kati piti, joten hän sai mustat lahjaksi ja toiset työkaverit ostivat loput ja siitä se villitys sitten levisi. Ja koska idea oli Katin, nimesin ja nimeän edelleenkin kaikki tekemäni nykkelihelmet "jotain" Kate.


Rupesin nimittämään koruja nykkelihelmiksi, koska sana kuulosti kivalta ja olen Tornionjokilaakson seudulla asuneena tottunut yhdistämään ruotsinkieltä suomenkielisiin sanoihin. Vääntelen ja kääntelen muutenkin puheessani paljon sanoja. Kaikki pitivät nimeä hauskana ja sitä se onkin, avainhelmet on niin tylsä sana. Tosin joillekin olen joutunut selittämään mitä nykkelihelmet oikein ovat mutta useimmat osaavat sen verran ruotsia, että ymmärtävät nimestä käyttötarkoituksen. Googlettaessani nykkelihelmiä olen aina löytänyt vain oman blogini, verkkokauppani ja Vihmun naamakirjasivut. Joten sitä sanaa ei todellakaan käytetä yleisesti puhuttaessa avainhelmistä. Lomalla ollessani sisareni näytti minulle löytämäänsä blogia, jossa mainostettiin myös nykkelihelmiä ja muukin teksti oli välimerkkejä myöten kopioitu sisareni Vihmukaupan sivuille kirjoittamasta nykkelihelmien esittelytekstistä. Sisareni oli asiasta hiukan tuohtunut mutta lohdutin häntä sillä, että sehän vain todistaa ideoideni olevan hyviä. Vain hyviä ideoita kopioidaan, ei kukaan huonoja kopioi. Itseäni asia vain huvitti ja olin vähän otettukin, tiesin itselläni olevan hyviä ideoita. Nyt tuli todistettua kuinka hyviä. Jään odottelemaan mikä ideoistani on seuraavaksi vuorossa. Ehdotan nilkutinta.  

Ei kommentteja: